Delen wordt gewaardeerd!
Wat is matige alcoholconsumptie?
een lekker frisse cocktail, probeer eens de alcoholvrije versie


Wat doet alcohol met je lever?

Wie iedere dag alcohol nuttigt, geeft zijn lever geen kans om te herstellen. Helaas vinden veel mensen normaal om elke dag alcoholhoudende dranken te nuttigen. Alcohol is echt een gevaarlijke gewoonte geworden. Je denkt dat je er met een gele huid en wat buikpijn vanaf komt, maar niets is minder waar. Wat denk je wat er gebeurt met bijvoorbeeld je hersenen als je lever bepaalde antistoffen niet meer kan verwerken? Alcohol is de grootste schuldige als het op leveraandoeningen aankomt, maar je hoeft helemaal geen zware drinker te zijn om gevaar te lopen.

Het is nochtans gemakkelijk te vermijden. De lever is een zeer veerkrachtig orgaan, dat zich van veel kan herstellen. Het heeft echter zeker 48 uur nodig daarvoor. Geef jezelf dus zeker 2 Ó 3 dagen per week zonder alcohol om leverziektes te vermijden.


Wat doe je als je toch een keertje teveel alcohol op hebt?

10 tips voor de dag erna, als je ellendig bent, oftwel antikatertips


Wat is alcoholverslaving en alcoholisme?

Er is sprake van alcoholverslaving als je de controle over het alcohol drinken verliest, je gebruikt meer alcoholhoudende dranken dan je van plan was en het lukt je niet te stoppen met het drinken van alcohol. Je bent op dat moment alcoholist. Gevolg als je een poging neemt om een einde te maken aan je alcoholverslaving, een einde te maken aan je afhankelijkheid van alcohol: onthoudingsverschijnselen. Als je blijft toegeven aan je alcoholisme heb je steeds meer alcohol nodig om hetzelfde effect te krijgen. Je wordt beperkt in je dagelijkse functioneren.


Onthoudingsverschijnselen bij alcoholisme
Overmatig transpireren, versnelde hartslag, trillende handen, slapeloosheid, braken, onrust, angst.


Alcohol detox
Als je als alcoholist stopt met het drinken van alcholhoudende dranken krijg je een periode met onthoudingsverschijnselen. Je lichaam ontdoet zich van giftige stoffen veroorzaakt door overmatig alcoholgebruik.

Stoppen met alcoholgebruik

Onderwerpen:

Gezond ouder worden en duurzame voeding gaan hand in hand.
Voedingsonderwerp: