Delen wordt gewaardeerd!
Bananen zijn krachtige natuurlijke energie boosters. Met twee bananen voorzie je jezelf van genoeg energie om 90 minuten intensief te sporten!!

Wat er allemaal aan voedingsstoffen in bananen zit: vitamine A, B3, B6, C, magnesium, fosfor, tryptofaan, selenium (een antioxidant)en het belangrijke mineraal kalium.

Rijpe bananen bevatten bovendien veel vezels die goed zijn voor de darmen. Verder natuurlijke suikers die goed zijn tegen een dipje, snel opneembare suikers waardoor de banaan ook populair is bij sporters.banaan met minion

Bananen helpen tegen depressies, slaapproblemen en angsten. Het stofje serotine dat geproduceerd wordt door tryptofaan (is een aminozuur ter voormkoming van spierafbraak) dat in bananen zit, zorgt voor een blijmakend hormoon. Hierdoor krijg je een beter humeur en goede gevoelens van tevredenheid. Serotinine heeft invloed op stemming, zelfvertrouwen, slaap, emotie, seksuele activiteit en eetlust. Daarnaast wordt tryptofaan in het lichaam gebruikt als een grondstof voor eiwitsynthese.

Banaan eten is goed voor je kater. Bananen eten helpt prikkels door te geven aan je zenuwstelsel en helpt tevens bij de regeling van je bloeddruk.

Ook cholesterolverlagend is een van de eigenschappen van bananen. Last van wratten: pak de schil van een banaan en wrijf de wrat met de binnenkant van de schil in. Herhaal dit een aantal dagen en je wrat zal verdwijnen. Dit is dankzij de substantie die aan de binnenkant van de schil zit. Hoe rijper de banaan, hoe sterker de antivirale substantie.Na rijst, graan en mais is de banaan het meest gegeten voedsel ter wereld. De bakbanaan wordt in menig tropisch land zoals de aardappel dat is in West-Europa als basisvoedsel gegeten.
Een banaan is driekwart water en voor de rest voor het overgrote deel koolhydraten.
Een banaan is een gezonde snack en bevat gemiddeld 114 kilocalorieŰn.
Bananen zitten vol vitamine B6: 20% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid.Met 3 bananen te eten per dag krijg je ongeveer 1300 mg kalium binnen, dat is ongeveer 422 per banaan. Wat is nu je voordeel hiervan?


Bananen eten stimuleert de kracht van je hersenen. Het hoge kaliumgehalte in bananen verbetert je leervermogen.

Een paar bruine vlekjes op de bananen of gehele bananen die onder de vlekken zitten, wat doe je er mee? Weggooien?
Weet je dat hoe meer bruine vlekken hoe rijper de banaan is, maar weet je ook dat net dan de banaan beter is om je immuunsysteem te versterken?

Een stof in de bananen genaamd Tumor Necrose Factor (TNF)helpt kanker te bestrijden door lichaamscellen te verplaatsen in de richting van geinfecteerde en ontstoken delen in ons lichaam. De "slechte" cellen worden vernietigd en daarmee wordt voorkomen dat tumorcellen groeien en zich verder verspreiden.

De antioxidanten die voorkomen in bananen zorgen voor het versterken van je witte bloedlichaampjes en daarmee je immuunsysteem.

Dus rijpe bananen niet meer weggooien maar opeten!


geen bananen voorradigBananensmoothie
Maak zelf eens een lekkere bananensmoothie: banaan, handjevol bosbessen of andere rode bosvruchten, wat spinazie, chiazaad een half theelepel kaneel en sojamelk.


Bananenpannekoekjes
Wat heb je nodig: 2 eieren en 1 banaan. Staafmixer om alles met elkaar fijn te maken en te mengen. Hieruit kun je ongeveer 6-8 pannekoekjes maken.


Bananenbrood
IngrediŰnten voor 1 cake van 23 cm ** 3 rijpe bananen ** 3 eieren ** 150 gr amandelmeel ** 60 gr dadels ** 2 tl bakpoeder ** 50 gr pure chocola ** 75 gr gemengde noten ** 30 gr kokosrasp ** Snuf zout lekker veel bananen
Bereiding: Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht). Pureer de bananen samen met de dadels (zonder pit) glad met een staafmixer. Eieren toevoegen en klop met een garde door het beslag. Spatel het amandelmeel met het bakpoeder en een snuf zout door het beslag. Hak de noten en de chocola in stukjes en spatel deze door het beslag. Spatel tenslotte de kokosrasp door het bananen beslag. Vet een cakevorm (23 cm) in met een bakspray en giet het mengsel in de vorm. Bak het bananabread in ongeveer 45 minuten af in een voorverwarmde oven. De cake is gaar als een prikker er schoon en droog uit komt, als je deze in het midden van de cake steekt. Laat het bananenbrood iets afkoelen in de vorm en stort het dan op een taartrooster.
Onderwerpen:

Gezond ouder worden en duurzame voeding gaan hand in hand.
Voedingsonderwerp: