Delen wordt gewaardeerd!
Verminderen buikomvang doe je dit door buikspieroefeningen of door fietsen? Het juiste antwoord is door fietsen, plaatselijk afvallen in de buikstreek is niet mogelijk, alleen door in zijn geheel af te vallen. Daarom: spring maar achterop bij mij, achterop mijn fiets. Pak wat vaker die fiets!! Hij jij daar, wel je eigen fiets hé.
Fietsen helpt tegen meerdere ziekten

Dat fietsen gezond is blijkt, regelmatig fietsen helpt tegen diabetes, stress en hart- en vaatziekten. Bewegen stimuleert direct de vetverbranding. Een half uur per dag fietsen is al genoeg om de vetverbranding aan de gang te houden. De flexibiliteit van de bloedvaten en de toestand van de vaatwanden verbeteren, afvalstoffen beter afgevoerd en de kans op dichtslibbende vaten neemt af. Regelmatig actief bewegen ontspant bovendien je geest.
Fietsen is een veiligere manier van bewegen. Volgens de Fietsersbond belast je je gewrichten er niet mee, zoals dat bijvoorbeeld met hardlopen wel het geval is.


Uit een onderzoek van TNO blijkt dat regelmatig naar het werk fietsen leidt tot lager ziekteverzuim. Werknemers die regelmatig naar hun werk fietsen, zijn minder vaak ziek. Zij verzuimen gemiddeld ruim één dag per jaar minder dan hun niet fietsende collega’s. Als werkgevers in Nederland fietsen naar het werk extra stimuleren, kan hen dit 27 miljoen per jaar besparen.


Krachttraining voorkomt spierzwakte ouderen

Langdurige krachttraining voorkomt het veelvoorkomende spiermassaverlies bij ouderen. Gebruik van speciale, eiwitrijke poeders of shakes heeft extra effect op de spierkracht. Dat blijkt uit een onderzoek van wetenschappers van de Universiteit Maastricht, dat zij op 2 februari 2009 publiceerden in een Amerikaans wetenschappelijk tijdschrift. Volgens de onderzoekers winnen oudere mensen veel spiermassa en spierkracht terug als zij een trainingsprogramma volgen en gezond eten. Zij noemen het een relatief eenvoudige manier om de kwaliteit van leven te verbeteren.

Andere voordelen van krachttraining: extra vetverbranding, ontspannend effect waardoor betere nachtrust, minder blessures door stevige spieren, verbeterde lichaamshouding, sterkere botten en een gezonder hart.


Nederlandse Norm Gezond Bewegen

De Nederlandse Norm Gezond Bewegen houdt in: tenminste vijf dagen per dag tenminste dertig minuten tenminste matig intensieve lichaamsbeweging. Dit is nodig om een goede gezondheid te behouden.


Voor kinderen en jongeren is het gewenste aantal minuten per dag minimaal 60.


Matig intensieve lichaamsbeweging is beweging die even intensief is als wandelen in een straf tempo of fietsen (harder dan 16 kilometer per uur). De fitnorm is drie maal per week tenminste 20 minuten intensieve lichaamsbeweging (sporten), wat nodig is voor een goede conditie van het hartvaatstelsel.
Mensen die voldoen aan de combi-norm halen allebei de normen.


Voor welke sport kies je?

Het belangrijkste is dat je een sport kiest die je leuk vindt en die je twee of drie keer per week kan doen, telkens 20 tot 30 minuten. Het is beter drie keer 20 minuten te sporten dan één keer een uur. Een gouden regel is: doe het op je eigen tempo.
Je mag wel wat zweten en even op je adem trappen, maar je moet niet overdrijven. Te zware inspanningen verhogen de kans op overbelasting en blessures.

Je moet tijdens het sporten altijd in staat zijn om een praatje te maken. Lukt dat niet, dan loop je te hard van stapel. Conditie bouw je geleidelijk op.


Populair Nordic walking

Wandelen met langen stokken, Nordic walking uit Finland, steeds populairder in Nederland. Heel erg gezond en ziet er heel raar uit. Het ziet er uit als langlaufen zonder ski's en zonder sneeuw.


Basisuitrusting: twee lange stokken, ruim de helft van je lichaamslengte, en een paar goede wandelschoenen. Bij Nordic walking worden bijna twee keer zoveel calorieën gebruikt als bij gewoon wandelen.
Het is goed voor schouders, rug, armen, weinig belastend voor benen en knieën en daarom ook geschikt voor de zwaardere medemens. De inspanning is groter dan bij wandelen, maar amper merkbaar.
Ook geschikt voor mensen die moeten revalideren.


Beweegmaatje.nl

Is meer bewegen ook jouw goede voornemen voor 2007? Maar doe je dat liever niet alleen? Hier vind je de oplossing! Op JouwBeweegMaatje.nl vind je snel en zonder kosten iemand bij jou in de buurt die ook graag wil bewegen. Daarmee zet je de eerste stap naar een beweeglijker en gezonder leven.

De beweegredenen van JouwBeweegMaatje.nl


Tips om buikvet kwijt te raken

Buikvet kwijtraken… Doe er zelf maar eens iets aan. Enorm veel mensen proberen het. Zelfs veel slanke en volslanke mensen hebben immers een buikje. Een bierbuik kun je het niet noemen, maar een wasbordje is het zéker niet. Je buikvet weg trainen is echter een lastige opgave. Als je probeert te vermageren, blijven de vetstapeling op je buik en je love handles vaak als laatste over. Dit laatste buikvet is lastig om te verliezen. Je dient er keihard voor te knokken en enorm veel doorzettingsvermogen te tonen. Hierbij een aantal tips om je te ondersteunen in je strijd!!!!


Fitness tip: Verbeter je fitheid met push-ups

Een doorsnee gezonde man moet in staat zijn om zich 27 keer na elkaar op te drukken.

Het nut van deze push-ups?

Spiermassa opbouwen met push-ups?
Uit onderzoek blijkt dat opdrukoefeningen (op voorwaarde dat deze goed worden uitgevoerd) je conditie heel snel kunnen verbeteren. En, niet onbelangrijk: dat geldt voor mensen van alle leeftijden, ook voor ouderen.
Wie regelmatig aan push-ups doet, verliest bij het ouder worden aanzienlijk minder spierkracht. Je krijgt er bovendien sterkere polsen van. En de coördinatie tussen je hersenen en armen zal beter verlopen.
De Universiteit van Michigan heeft aangetoond dat oudere mensen dankzij push-ups minder kans lopen om een letsel op te lopen bij vallen. De reden: ze zijn beter in staat zichzelf op te vangen.


Hoe vaak kan een fit persoon zich opdrukken?
De Universiteit van Michigan berekende ook dat een normale fitte man van 40 jaar oud zichzelf 27 keer zou moeten kunnen opdrukken. Een vrouw van dezelfde leeftijd zou dat 16 keer moeten kunnen doen. Spijtig genoeg kúnnen vele mensen zichzelf niet eens opdrukken.


Volgens Steven Estes van de universiteit van Missouri ben je reeds goed bezig als je je één maal per dag kan opdrukken, met gestrekte benen. Estes zegt dat elke mens, ook mannen van 60 of 70 jaar, minstens één push-up per dag zouden moeten doen.


Oefening te zwaar: gebruik de trap. Begin met je handen op de vierde trede. Op die manier bouw je langzaam maar zeker aan sterkere spieren. Ga vervolgens naar de derde, de tweede en de eerste trede. Als je de trap de baas bent en je wilt een stapje verder gaan dan de standaard push-up kan je ook je benen op een hoger niveau plaatsen om deze fitness oefening moeilijker te maken.


Hoe hou je het vol, motiveer jezelf

Je kunt je zelf motiveren om te blijven bewegen:

Onderwerpen:

Gezond ouder worden en duurzame voeding gaan hand in hand.
Voedingsonderwerp: