Delen wordt gewaardeerd!
Steun borstkankerinitiatieven

Oktober is borstkankermaand, maar de ziekte (en het onderzoek ernaar) gaan natuurlijk onverminderd door. Om de beste en nieuwste behandelingen te kunnen aanbieden is geld nodig, en dat hoeft niet altijd veel te zijn: elke euro telt, van iedereen.


De Amazones en borstkanker

www.de-amazones.nl is een website voor jonge vrouwen met borstkanker die elkaar als lotgenoten hebben gevonden.
Hier delen zij lief en leed, hun ervaringen en informatie met elkaar. Nieuwkomers zijn altijd van harte welkom.

Pink Ribbon en borstkanker

Sinds twee jaar doet Nederland mee door de maand oktober als Breast Cancer Awareness uit te roepen. Dit fenomeen is overkomen waaien uit Amerika, waar het al tien jaar geleden werd ge´ntroduceerd.
Bij een medewerkster van cosmeticafabrikant EstÚe Lauder werd borstkanker geconstateerd. Daarop richtte zij de Pink Ribbon beweging op, die inmiddels wereldwijd bekendheid heeft.

De organisatie wil door middel van roze lintjes, informatie en activiteiten aandacht geven aan borstkanker, met als doel voorlichting, bewustwording en het stimuleren van onderzoek.

Hoewel de overlevingskans in de eerste vijf jaar tachtig procent is, valt er nog heel wat te verbeteren als het gaat om de bestrijding van borstkanker. Volgens Stichting Pink Ribbon moet er nog veel meer voorlichting voorhanden zijn, net als de zorg. De organisatie strijdt ook voor zogenaamde 'mammapoli's'.
Nu heeft nog maar tien procent van de ziekenhuizen dergelijke poliklinieken speciaal voor vrouwen, die vermoedelijk borstkanker hebben.
www.pinkribbon.nl

KWF Kankerbestrijding

Jaarlijks krijgen volgens KWF Kankerbestrijding ruim elfduizend vrouwen borstkanker. De meeste vrouwen (een kleine drieduizend) zijn tussen de vijftig en 59 jaar oud, maar in de leeftijdscategorie van dertig tot veertig jaar krijgt ook nog altijd een kleine achthonderd vrouwen borstkanker.

www.kwfkankerbestrijding.nl
Borstzelfonderzoek KWF
Onderwerpen:

Gezond ouder worden en duurzame voeding gaan hand in hand.
Voedingsonderwerp: