Delen wordt gewaardeerd!
Schimmels bij mensen

Gistachtige schimmels heeft ieder mens, deze schimmels zorgen voor een bepaald evenwicht in he tlichaam. Dit evenwicht kan weleens verstoord worden. Een van de bekendste verstoorders is het gebruik van anti biotica. Maark ook stress of een verminderde weerstand kan schimmels veroorzaken.

Huidschimmels zijn schimmels die groeien in de huid, nagels of de haren van mensen of dieren. Als de schimmel zich uitbreidt, noemen we dat een schimmelinfectie.

Schimmels zijn overal, iedereen komt ermee in aanraking.

Schimmels groeien vooral als de huid vochtig en warm is. Strakke, schurende kleding en veel wassen met zeep kan de huid irriteren en de groei van de schimmels bevorderen. Er zijn ook schimmels die suiker of vet als voedingsbron gebruiken. Dit wordt gisten genoemd.
Sommige soorten laten het brood rijzen, andere worden gebruikt bij de productie van bier, maar er zijn ook gistende schimmels die op of in de mens groeien. Wat te denken van de blauwe stukjes op en in schimmelkaas.

Schimmels gebruiken vaak het huidbestanddeel keratine als voedingsstof te zien als in de huid groeiende plantjes.

De meest bekende schimmels zijn Candida en Pityrosporum. Ze kunnen infecties van de huid en de slijmvliezen veroorzaken.

Verder zijn er ook nog schimmels waar heel agressieve soorten bij zitten. Een veelvoorkomende is Aspergillus. Eigenlijk komen ze overal voor, maar voor mensen met weinig weerstand kunnen ze heel gevaarlijk zijn. Ze veroorzaken vooral infecties in de luchtwegen.

Andere schimmelinfecties zijn schimmel aan de nagels, luieruitslag, spruw of mondschimmel.


Voorkom schimmelinfectie
Oorzaken voor de verandering van gist naar schimmel kunnen zijn:Onderwerpen:

Gezond ouder worden en duurzame voeding gaan hand in hand.
Voedingsonderwerp: