Delen wordt gewaardeerd!
Citroenen gezond?
Citroensappen voorkomen cholesterolafzetting en gaan aderverkalking tegen. Vet wordt sneller verbrandt en de citroenvezels zorgen dat je langer een vol gevoel hebt.
Citroen is een gezonde dorstlesser, boordevol vitamine C. Andere voedingsstoffen in citroenen zijn vezels, koper, ijzer, fosfor, magenesium, kalium, citroenzuur, flavono´den, B-vitamines en kalk.

In vroegere jaren werden citroenen al gebruikt in de strijd tegen scheurbuik. De dames gebruikten citroenen om hun lippen in te smeren, deze werden roder.

Citroenen bevatten 22 kankerwerende stoffen, waaronder limoneen, dat de groei van gezwellen remt, en flavono´de glycosiden, die de celdeling stoppen in kankercellen. Daarmee behoort citroen tot een zeer bruikbare anti-oxidant.

Citroensappen voorkomen cholesterolafzetting en gaan aderverkalking tegen. Vet wordt sneller verbrandt en de citroenvezels zorgen dat je langer een vol gevoel hebt.

Ook je huid heeft wel trek in een citroentje: maak ijsblokjes met water met daarin een paar druppeltjes citroensap en een paar druppeltjes olijfolie. Een betere en goedkopere verzorging tegen uitdroging door de voedende werking van citroen met zijn vitamine C en de combinatie met olijfolie bestaat er gewoonweg niet!


Ijsblokje met citroensap en olijfolie de boostende oppepper voor je gezichtshuid

Een inwendige schoonmaakbeurt doe je door 's-ochtends een glas water met daarin vers citroensap te drinken. Wat ook goed gaat is er wat extra olijfolie aan toevoegen waardoor de opname in je organen verbeterd wordt.

De gal, nieren, darmen en lever zijn organen die een boost krijgen. Verder zorgt deze citroenbooster voor een verlaging van de bloeddruk en versterken van je bloedvaten.

Je darmwerking wordt gestimuleerd waardoor je een verbeterde stoelgang krijgt. urinezuur wordt geneutraliseerd, kalkrestjes lossen op en als extra werken de citroenzuren ook nog eens desinfecterend.Bekend is de citroen als dorstlesser toevoegen aan water en thee. Maar ook in salades, warme schotels en soepen kun je citroen gebruiken, met als bijkomend voordeel dat de natriumopname door je lichaam beperkt wordt. Verse citroenschil is lekker als je dit toevoegd aan groenten, koek en cake.

Citroen in combinatie met scherpe pepers doet het goed in de Oosterse keueken. Gebruik citroensap eens als dressing over fruit. Heb je snelverkleurende gerechten als witlofsalade, fruitsalade met appel, besprenkel deze dan met citroen waardoor het verkleuren wordt tegengehouden.


Wil je een fris ogende en ruikende koelkast, leg er dan een halve citroen in. De typische koelkastgeur verdwijnt!
citroenschijfjes of schijfje citroen,lekker in de thee, maar ook bruikbaar om jezelf op te frissen
Op een eenvoudige manier altijd over verse citroenraspel beschikken om toe te voegen aan je gerechten of drankjes.
Wat heb je nodig?


Onderwerpen:

Gezond ouder worden en duurzame voeding gaan hand in hand.
Voedingsonderwerp: