Delen wordt gewaardeerd!
Spierpijn wat helpt?

MILLEDGEVILLE ? 21 september 2010 Gember eten werkt als een pijnstiller bij mensen die spierpijn krijgen na het sporten. Dat hebben onderzoekers aan de State University in Milledgeville ontdekt.


In een experiment lieten de onderzoekers 74 mensen gember eten na het sporten. De sportoefeningen die de proefpersonen deden, waren bedoeld om zo veel mogelijk spierpijn te cre?ren.


In een periode van elf dagen waarin de deelnemers sporten, kregen ze ??n keer per dag een voedingssupplement.


De onderzoekers wisselden gembersupplementen af met placebo's. Het resultaat was dat de spierpijn met 25 procent afnam na het eten van de gembersupplementen.


Bij misselijkheid wat gebruik je dan?

Misselijkheid en braken is een veel voorkomende klacht die tal van oorzaken kan hebben. Waar mogelijk moet de onderliggende oorzaak worden aangepakt. Indien dat niet mogelijk is en omwille van de hinder of de duur van de misselijkheid of het braken toch een behandeling nodig is, kan je arts eventueel een antibraakmiddel voorschrijven. Of kijk eens naar onderstaand alternatief.

Alternatief bij misselijkheid
Meerdere recente studies tonen aan dat gemberwortel helpt bij onder meer zwangerschapsmisselijkheid en reisziekte, en mogelijk ook bij misselijkheid door chemotherapie en na een chirurgische ingreep.

Gember wordt in meerdere wetenschappelijke richtlijnen als een mogelijk alternatief voor geneesmiddelen voorgesteld bij reisziekte en vooral zwangerschapsmisselijkheid. Groot voordeel van gember is dat het, in vergelijking met de courante geneesmiddelen, weinig of geen bijwerkingen heeft, zoals bijvoorbeeld sufheid of slaperigheid. In hoge dosis kan gember wel diarree, zuuroprispingen en mondirritatie veroorzaken.

Bij de apotheek of drogist zijn preparaten op basis van gemberwortel voor de behandeling van zwangerschapsmisselijkheid te verkrijgen.

Onderwerpen:

Gezond ouder worden en duurzame voeding gaan hand in hand.
Voedingsonderwerp: