Delen wordt gewaardeerd!
Weet jij alle gezondheidsvoordelen van gember?
Gember gezond: gember verdunt je bloed, gember werkt hetzelfde als asperine.


Keelpijn: Gooi wat verse gember in kokend water tot het water geel kleurt en drink het vervolgens als thee en voeg een vleugje honing toe.


Vervang het aspirientje dat dagelijks geslikt wordt om het risico op bloedklontering (gevolg trombose) te verminderen. Als je gember gedurende langere tijd gebruikt verdunt het je bloed. Gember werkt dan ook hetzelfde als aspirine. Het gaat dus ook de vorming van trombose tegen en kan helpen de cholesterolspiegel te verlagen.


Chemische stoffen die het cholesterolgehalte in het bloed verlagen en een bloed verdunnend effect hebben. Een positieve invloed op de hypertensie en een verlaging van het risico op hart-en vaatziekten.


Versterking van de hartspier. Helpt bij koorts. Verder te gebruiken als opwarmertje bij koude rillingen.


Misselijkheid door zeeziekte, wagenziekte, zwangerschap of na een operatie, kan met gember bestreden worden. Echter langdurig gebruik tijdens de zwangerschap wordt echter afgeraden.


Gember vermindert de symptomen die gepaard gaan met bewegingsziekte waaronder duizeligheid, misselijkheid, braken, zweten en koude.


Goed voor de longen, nieren en maag.


Gember bevat een aantal chemische verbindingen die de alvleesklier stimuleert om specifieke enzymen af te scheiden die de spijsvertering bevorderen.


Verteren van darmparasieten en hun eitjes. Als ontstekingsremmer heeft gember meer dan 12 stoffen die beter werken dan vitamine C. Hiermee is gember een uitstekende ontstekingsremmer en kan gember dan ook gebruikt worden om allerlei stofwisselingsproblemen te verminderen.


Medicijnen tegen een maagzweer doen vaak alleen aan symptoombestrijding terwijl het gebruik van gember meer zou genezen.


Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de anti-bacteriële eigenschappen van gember de groei van heliobacter bacterie remt. De heliobacter bacterie is betrokken bij de ontwikkeling van maag-en darmkanker.


Andere gezondheidsvoordelen van gember:


Warme gemberthee doet deugd bij keelpijn, griep of een verkoudheid. Gember ontsmet longen en luchtwegen. Het stilt de hoest, werkt koortswerend en bespoedigt zo het herstelproces.


Onderwerpen:

Gezond ouder worden en duurzame voeding gaan hand in hand.
Voedingsonderwerp: