Delen wordt gewaardeerd!
Massage, gebruik je daar ook gember bij?

Een warme massage is heerlijk en af en toe zelfs uiterst opwindend. Een stimulatie voor de bloedcirculatie en het wegwerken van blokkades. Masseer de onderkant van de rug, rond de navel en in de omgeving van de nieren, daar zitten een paar acupressuurpunten die het warmtebehoud bevorderen. Warm enkele druppels sesam- arnica- of massageolie op met wat gember. De warme olie dringt snel in en geeft nog meer warmte.


De geneeskrachtige werking van gember helpt te beschermen tegen het effect van chemische parabenen.

22 mei 2012 Traditionele genezers maken vaak gebruik van de werking van gember om kwalen te behandelen deze variërend van misselijkheid tot artritis en zelfs pijnklachten.
Recente studies benadrukken de effecten van gember op parabenen.

Een chemische stof die op grote schaal zit in de voedingsmiddelen-en dranken maar ook als conserveermiddel in producten voor persoonlijke verzorging, geneesmiddelen en cosmetica.
Parabenen zijn onlangs in het nieuws geweest dankzij studies waaruit blijkt de overgrote meerderheid van de Amerikanen tekenen van blootstelling hebben.

Parabenen kunnen worden gekoppeld aan borstkanker
Verschillende onderzoeken hebben na weefselonderzoek van een biopsie van een vrouw met borstkanker meetbare niveaus van parabenen gevonden, die worden geassocieerd met de groei van kankercellen.
Een artikel is gepubliceerd in januari van 2012 in hetJournal of Applied Toxicology gemeten Parabenen gevonden in borstweefsel van 40 vrouwen die een borstamputatie hebben ondergaan. De metingen werden genomen op vier locaties in de borst.
Een of meer parabenen werden gevonden in 99% van de monsters en vijf verschillende parabenen werden gevonden in 60% van de monsters.
De studieresultaten toonde ook aan dat de hoogste concentraties parabenen, binnengekomen door de huid werden gevonden in de oksels.
Onderwerpen:

Gezond ouder worden en duurzame voeding gaan hand in hand.
Voedingsonderwerp: