Delen wordt gewaardeerd!
Gember: goud voor je gezondheid: Aromatisch en kruidig, soms wat scherp en een beetje bitter, maar nooit saai: gebruik gember voor extra pit in de keuken, maar is bovenal ook ontzettend goed voor je gezondheid!Onderzoek gember en borstkanker

September 2015 Uit studie blijkt dat het bestanddeel gingerol dat in gember zit bij de bestrijding van kankerstamcellen tot wel 10.000 keer effectiever kan zijn dan chemotherapie. De studie laat zien dat gingerol borstkanker effectiever bestrijdt dan chemotherapie.

Stamcellen worden soms ook wel moedercellen genoemd mede omdat ze verantwoordelijk zijn voor de verschillende soorten cellen waar tumoren uit bestaan. Hoewel een tumor voor slechts 0,2 tot 1 procent uit kankerstamcellen bestaat, zijn deze cellen resistent tegen chemotherapie en kunnen ze nieuwe tumoren vormen.

Om te voorkomen dat de kanker op een later tijdstip terugkomt, moeten ook de stamcellen worden vernietigd. Dat is precies wat gingerol doet. Bovendien brengt dit stofje in tegenstelling tot chemotherapie geen schade toe aan gezonde cellen.


Helpt gember bij de bijwerkingen van chemotherapie?
Poeder van de gemberwortel vermindert misselijkheid en braken bij chemotherapie.
Poeder van de gemberwortel vermindert misselijkheid en braken bij chemotherapie. Patiënten met bottumoren, die chemotherapie kregen, werden verdeeld in een suppletie- en placebogroep. Naast de cytostatica cisplatine en doxorubicine werden ze dagelijks behandeld met 1 tot 2 gram gemberpoeder of een placebo gedurende een cyclus van 30 chemobehandelingen. De hoeveelheid gember werd gerelateerd aan het lichaamsgewicht, waarbij zware patiënten de hoogste dosering kregen. Acute misselijkheid en braken (optredend binnen 24 uur na de chemotherapie) verminderde met bijna de helft significant onder invloed van gembersuppletie. Misselijkheid en braken, optredend na 24 uur, namen significant af met meer dan de helft.


De onderzoekers concluderen dat gemberpoeder, klachten van misselijkheid en braken, gerelateerd aan chemotherapie, kunnen verminderen. Al eerder werd het effect van gember bij zwangerschapsmisselijkheid bewezen.
Bron: Ortho Institute


Werkt gember preventief tegen darmkanker?

Wist je dat gember kankerbevorderende processen in de darmen onderdrukt bij zowel mannen als vrouwen die een verhoogd risico hebben op colonkanker? Uit onderzoek blijkt dat de delingsactiviteit van 'cryptische darmcellen' verminderd na inname vanminimaal 2 gram gember per dag. Darmcrypten zijn een eerste stadium van darmkanker. Er zijn meerdere laboratoriumstudies bekent waaruit blijkt dat gember inderdaad een antikankerwerking heeft.

Suggestie: Laten we eens beginen met dagelijks een kopje gemberthee te drinken.


Gember gebruiken bij ldl cholesterol?

Uit een studie van 45 dagen onder 85 mensen met een hoog cholesterol blijkt dat dagelijkse inname van 3 gram gemberpoeder zorgt dat het ldl daalt. Het gebruik van gember kan leiden tot significante afnames in LDL cholesterol en triglyceride waarden in het bloed.

Onderwerpen:

Gezond ouder worden en duurzame voeding gaan hand in hand.
Voedingsonderwerp: