Delen wordt gewaardeerd!
Voedingstip opgezwollen ogen: eet bananen, citrusvruchten en asperges. Vermijd zout, soja en kaas.
Droge gezichtshuid

Voelt je gezichtshuid ruw en strak gespannen aan, ga dan niet onzorgvuldig met je gezichtshuid om. Een droge gezichtshuid heeft veel verzorging nodig. Test producten die je gebruikt eerst door een klein beetje aan te brengen onder je kaaklijn. Zo zie je snel of je gezichtshuid er tegen kan of niet.


5 glazen alcohol per week doet je huid roder kleuren en laat diepe rimpels achter. Extra huidverzorging is noodzakelijk.


Verder is veel water drinken goed voor je huid. Een droge huid heeft vaak een tekort aan vocht en water helpt de vochtheidsgraad van je huid te verbeteren.


Probeer eens een avocadomasker op je gezicht. Avocado's bezitten van nature veel vet en dat kan je gezichtshuid goed gebruiken. Smeer een halve rijpe, gepureerde avocado op je gezicht en laat het 20 à 30 minuten inwerken. Je gezicht afspoelen met lauw water.


Gevoelige gezichtshuid

Een gevoelige gezichtshuid jeukt, irriteert en reageert heel sterk op alles wat je gebruikt. Belangrijk is dat je huidverzorgende producten eerst test door een dag of nacht te laten zitten om te kijken hoe je huid reageert. Gebruik uitsluitend hypoallergene producten die zachtere stoffen bevatten. Stress en spanning zijn ook van invloed op een gevoelige huid. Neem daarom voldoende rust en sport elke week een paar uur.


Verzorging gezichtshuid

Laat je gezicht eerst stomen om onzuiverheden te verwijderen.


Breng je vochthuishouding in balans door eens per week een hydraterend maskertje op je gezicht en hals te smeren.


Gebruik een exfoliant: verwijderen van dode huidcellen. Dode huidcellen zorgen dat je poriŽn verstopt raken en veroorzaken daardoor sneller puistjes en meeeters. Door de dode huidcellen kan de talg immers niet wegvloeien.

ExfoliŽrende ingredienten: melkzuur, salicylzuur of glycolzuur. Een goede exfoliant maakt je huid frisser, stralender, en egaler.

Vooral spinazie, tomaten, bonen (veel antioxidanten), kalkoen (vitamine B), zalm en lijnzaad (omega 3) zorgen ervoor dat je huid er stralend uitziet, waardoor minder rimpels ontstaan.
Wallen onder de ogen

Of je ze nu hebt omdat je een nacht bent doorgezakt of dat het erfelijk bepaald is in je familie, wie wil er niet van de wallen en donkere kringen onder de ogen af!


Het is aantrekkelijk om dikke wallen en donkere kringen onder je ogen meteen te camoufleren met een laag make up. Laat je gezichtshuid eerst wakker worden. Was 's-morgens je gezicht met koud water en geef je ogen een oogverzorgend gelmasker.


Een alternatief is twee theezakjes met kamillethee of groene thee een paar minuten in heet water dompelen en ze dan in de koelkast laten afkoelen. Tien minuten op je ogen en je wallen zijn verdwenen.


Als je het toch nog nodig vindt om te camoufleren gebruik dan een camouflagestick die een tint lichter is dan je huidskleur. Heb je blauwige kringen? Gebruik dan een oranjeachtige kleur om het blauw enigszins te neutraliseren. Leg verder het accent ergens anders, door bijvoorbeeld een kleurtje op je bovenste ooglid, of met mascara.


Oogmassage
Een kleine massage voor groot resultaat: plaats je ringvingers aan de binnenkant onder je ogen. Druk drie tellen en laat dan los. Werk zo de hele onderkant van je oogkas af door je vingers steeds een centimeter te verplaatsen, tot je het kleine kuiltje aan de buitenkant van je oogkas voelt. Dat is het moment dat de afvalstoffen weer in je bloedstroom worden opgenomen.


Dagcèrme

Huidtype
Eenmaal de dertig gepasseerd moet je dagcrème het verschil maken. En dat betekent niet klakkeloos een potje kopen omdat het lekker ruikt, of omdat het zo mooi in de badkamer staat. Kijk goed naar je huid, hoe is die, wat heeft die nodig, en stem daar je dagcrème op af.


Smeertechniek
Het gaat er voornamelijk om dat alle delen van je huid worden bedekt met een laagje crème. Maar het is wel belangrijk dat je niet te weinig gebruikt, dan kan de crème het werk niet optimaal doen, maar ook niet te veel, want dat zorgt weer voor verstopte poriën.


Pukkels

Wrijf zachtjes met een schijfje tomaat over je pukkel. Het zuur van de tomaat helpt pukkels uitdrogen waardoor ze uiteindelijk zullen verdwijnen. Uitknijpen, krabben, en wrijven helpt niet.

Puistjes Acne

Tips om puistjes of acne te voorkomen:

Couperose

Couperose op je wangen gaat helaas niet meer weg, wel kun je zorgen dat het niet erger wordt. Stel je gezichtshuid aan zo min mogelijk temperatuurwisselingen bloot want daardoor kunnen de adertjes in je gezicht springen. Gebruik een vochtinbrengende foundation, met een gele ondertoon. Deze zorgt er voor dat je gezichtshuid niet uitdroogt en dat je wangen minder rood lijken.

Wijde poriën

Een gezichtshuid met wijde poriën, ofwel een vette gezichtshuid dagelijks behandelen. Na het wassen milde tonic gebruiken, daarna een dagcrème opdoen en dan je make up erop. Gebruik producten op waterbasis, je gezichtshuid heeft immers al genoeg talg!


Volle lippen

Natuurlijke trucjes om het typische eendenbekje te voorkomen. De beste tips voor volle lippen op een rijtje.

Scrub
Droge lippen zijn niet meteen aantrekkelijk, om dit te voorkomen en een vollere look te krijgen, kan het helpen je mond te scrubben. Je kan zelf een productje maken door olijfolie met wat suiker te mengen. Doe dit wel slechts een keer per week, want de huid in deze zone is erg gevoelig.


Lipbehandeling
Breng twee keer per dag een speciale crŤme aan die je lippen vezorgt en hydrateert. Zoek naar een product dat collageen bevat omdat dit helpt volume te kweken.


Kruiden
Bestanddelen als gember en kaneel doen je lippen tijdelijk zwellen en doen ze ook voller lijken. Omdat dit soms wat pijnlijk kan zijn, is het best om dit in het begin met mate te smeren.


Make-up
Ook kun je met kleurtjes de optische illusie van meer volume creŽren. Zorg een lichter kleurtje aan het stukje net onder je neus en aan de mondhoeken. Je onderlip laat je met rust. Vervaag het kleurtje met je vingers, zodat het niet opvalt dat je met twee verschillende tinten werkte. Hierover breng je je favoriete kleur van lipstick aan.


Hoe besmettelijk is een koortslip?

Wat is een koortslip? Een koortslip is een infectie van het virus Herpes simplex en uit zich in de vorm van koortsblaasjes rond de mond en lippen


koortslipvirus Het virus van een koortslip is erg besmettelijk. Een besmetting met het herpesvirus kan optreden vanaf circa 3 dagen voor de koortslip zichtbaar is tot het moment dat de blaasjes zijn ingedroogd. Het is namelijk het vocht in de blaasjes dat het virus zo besmettelijk maakt. Maak daarom altijd de handen schoon na contact met de koortslip en krab er niet aan. Een koortslip kan ook overgedragen worden door besmette gebruiksvoorwerpen zoals een glas, tandenborstel of lippenstift.


Koortslip en baby Een combinatie van een volwassene met een koortslip en een baby is erg gevaarlijk en kan zelfs een dodelijke afloop hebben. Babyís hebben nog een slecht afweersysteem, waardoor zij kans lopen op een hersenvliesontsteking wanneer zij een koortslipinfectie oplopen. Blaasjes op of om de mond, koorts, slecht drinken en sufheid wijzen op een mogelijke besmetting met het Herpes simplexvirus. Om besmetting te voorkomen kunnen mensen met een koortslip tijdens de koortslip beter niet knuffelen met de baby. Verder is het aan te raden om de handen goed schoon te houden en een mondkapje te dragen.


Koortslip voorkomen Hoe kan een koortslip worden voorkomen? De enige manier om een koortslip te voorkomen, is de veroorzakers van de koortslippen te reduceren. Koortslip voorkomen door lippenbalsem met zonnefilter te gebruiken. Daarnaast is een goede weerstand een vereiste om een koortslip te voorkomen. Dus gezonde voeding, genoeg sporten en voldoende slapen. Gebruik handdoeken en voorwerpen uitsluitend voor uzelf, en niet samen met een ander.
Koortslip informatie Wat is een koortslip, hoe wordt het veroorzaakt, wat kun je er tegen doen en is het besmettelijk? Koortslippen info (koortslip) geeft antwoorden op vragen over koortslippen. www.koortslippen.info


MeeŽters essentieel voor gezonde huid

BacteriŽn die van nature op onze huid leven vormen een belangrijke troef van het immuunsysteem van onze huid. De bacteriŽn stemmen de rol van menselijke immuuncellen af en heersen over hun locale omgeving.


Je zou deze goedaardige bacteriŽn een soort afweermanagers kunnen noemen. Amerikaanse immunologen en microbiologen hebben over dit onderwerp een bericht gepubliceerd in Science.


Over het algemeen denken we bij bacteriŽn op onze huid direct aan ongewenste verschijnselen zoals meeŽters en infecties. De bacteriŽn worden zo genoemd omdat ze leven van afvalstoffen die ons lichaam uitscheidt. Veel van deze bacteriŽn zijn niet alleen onschadelijk, maar zelfs nuttig. MeeŽters zijn essentieel, schrijven de Amerikanen nu.


ParasietZe onderzochten de rol van enkele huidbacteriŽn bij muizen. Ze ontdekten daarbij dat de aanwezigheid van Staphylococcus epidermis de productie van afweereiwitten op gang houdt. Die eiwitten worden niet ingezet om deze bacterie of meeŽters te bestrijden, maar ongewenste indringers, waaronder de parasiet Leishmania major, die kan worden overgebracht door zandvliegen.


Handzeep De ontdekking werpt een ander licht op hygiŽne. Bacteriedodende handzeep of handalcohol doodt niet alleen de schadelijke bacteriŽn, maar ook de goede zoals de meeŽters. Toekomstig onderzoek moet aantonen of die zich vervolgens voldoende kunnen herstellen, door bijvoorbeeld vanaf andere delen van het lichaam de handen opnieuw te bevolken.


Conclusie: MeeŽters zijn dus wel degelijk belangrijk voor een gezonde goede huid!Steeds meer mensen blijken allergisch te zijn voor methylisothiazolinon, een stof die aan cosmetica wordt toegevoegd als conserveermiddel. Methylisothiazolinon wordt gebruikt bij de productie van zonneproducten, gezichtscrŤmes, shampoos en reinigingdoekjes van diverse grote merken. Huideczeem of een andere huidallergie blijken vaak het gevolg te zijn.Oh nee ... Acnť! - Explania

Onderwerpen:

Gezond ouder worden en duurzame voeding gaan hand in hand.
Voedingsonderwerp: