Delen wordt gewaardeerd!
Elektrosmog:

Elektrosmog is een vorm van milieuverontreiniging door kunstmatig opgewekte elektriciteit. De voortdurende inwerking van niet-biologische velden prikkelen dag en nacht ons lichaam en bouwen spanning (= stress) op in ons lichaam.

Omdat het hier om een opgebouwde spanning in ons lichaam gaat door elektriciteit, wordt deze vorm van stress aangeduid als elektrostress. wisselstroom van 50Hz en hoogfrequente straling (ook gebruikt door GSM- en DECT-telefoons) wekken velden op die diverse ziektes kunnen veroorzaken waaronder leukemie en hersentumoren. Andere gevolgen kunnen zijn hartritmestoornissen, chronische vermoeidheid, slaapstoornissen en hoge bloeddruk.

Veroorzakers zij o.a. GSM masten en mobiele telefoons; de aanwezigheid van andere diverse elektromagnetische velden zoals de radio, televisie en computer. Ieder elektrisch apparaat geeft elektromagnetische straling af.

Elektro allergie: Sommige elektronische apparaten en installaties verspreiden elektrische en elektromagnetische velden die elektrogevoeligen moe, verward, beroerd of ziek maken.

Magnetron: De microgolven die het voedsel verwarmen zorgen voor een chaos van het voedingsproduct. Het is erg tegennatuurlijk. De microgolven die ontstaan zijn gebaseerd op het principe van wisselstroom. De atomen, moleculen en cellen krijgen een stoot magnetische straling en worden gedwongen 1 tot 100 biljoen keer per seconde polariteit om te zetten. Er ontstaat dan wrijving waardoor warmte ontstaat.


Is een computerscherm schadelijk voor onze ogen?

Dagelijks surfen we vele uren op het internet of doen ons werk op de pc. Een aantal klachten die we krijgen hebben betrekking op oogvermoeidheid: prikkende, droge of rode ogen, wazig zicht of hoofdpijn.

Hoe is deze oogvermoeidheid te verklaren?
Oogvermoeidheid is in feite een aanpassingsprobleem. Om scherp te kunnen zien moeten we onze ogen voortdurend bijstellen, een belasting voor de spieren. Snel scannen we als het ware bepaalde delen van het scherm af, die niet allemaal even ver van onze ogen en ook niet altijd even duidelijk zijn. Bij dit scannen knipperen onze ogen ook minder vaak. Dat leidt tot droge ogen en visueel ongemak.

Verder spelen de omgevingsfactoren een rol: droge lucht, sigarettenrook, airco, ventilatoren, verlichting.

Wanneer treedt oogvermoeidheid op?
De eerste symptomen verschijnen soms al na enkele uren. De klachten doen zich steeds frequenter voor, het focussen van de ogen gaat ook steeds moeilijker. We gaan steeds verder van het scherm af zitten om scherp te kunnen zien. Op de dagen dat we minder gebruik maken van de pc krijgen onze ogen iets meer rust.

Wat kun je doen om oogproblemen te voorkomen?Ventileer uw woning

Elke dag produceren bewoners, huisdieren en planten ongeveer 10 liter vocht in een huis. Daarnaast raakt de lucht vervuild door kookluchtjes, rook en stoffen die allergieën kunnen veroorzaken. Ventilatie voert deze vochtige en vervuilde lucht af. Gebruik de ventilatieopeningen in uw woning waarvoor ze bedoeld zijn en sluit ze niet af.

Voor een goede ventilatie is een voortdurende zwakke luchtstroom nodig om vervuilde lucht af te voeren en frisse lucht aan te voeren. Goed ventileren betekent dus 24 uur per dag ventileren. Daarvoor moeten ventilatievoorzieningen als roosters en bovenlichten zorgen.

Ventileer ook na het koken, douchen en slapen uw woning om het vocht af te voeren. Alleen luchten (dat wil zeggen de ramen een poosje openzetten) is niet genoeg. Na een half uurtje is de frisse lucht namelijk verdwenen en hopen vocht en bepaalde stoffen zich weer in de woning op.

Meer over Huidverzorging: voorkom uitdroging van je huid.


Milieu en gezondheid

De huidige aan het milieu toe te schrijven ziekten zijn voornamelijk:


Vuile lucht officieel kankerverwekkend

oktober 2013 Volgens het kankerinstituut IARC van de Wereldgezondheidsorganisatie van de VN is Vervuilde buitenlucht die we inademen officieel geclassificeerd als veroorzaker van longkanker. Luchtverontreiniging is zelfs een van de belangrijkste milieu-oorzaken van kankersterfgevallen in het algemeen.

In 2010 waren zo'n 223.000 dodelijke gevallen van longkanker te wijten aan vervuilde lucht.

Onderwerpen:

Gezond ouder worden en duurzame voeding gaan hand in hand.
Voedingsonderwerp: