Delen wordt gewaardeerd!


Vermoeid, futloos en weinig energie? Kijk snel!
ME of CVS

ME (myalgische encephalomyelitis) of CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom)is een ziekte die onder andere gekenmerkt wordt door:


RSI

RSI (Repeditive Strain Injury) is een verzamelnaam voor klachten, symptomen en syndromen die voorkomen in bovenrug, nek- en schoudergebied, armen, ellebogen, polsen, handen en vingers.
De klachten worden doorgaans veroorzaakt door repeterende bewegingen, een langdurige statische houding of een combinatie van beiden.

Verder kunnen persoonsgebonden en werkgebonden factoren een belangrijke rol spelen bij het ontstaan, verergeren of het in standhouden van RSI. RSI komt in veel beroepsgroepen voor.

Stress
Deukdijen:

Nieuwe kantoorkwaal naast RSI en burn-out, ontstaat door de zithouding op kantoor. Als de zitting van een bureaustoel naar voren kantelt, gaan mensen verzitten om te voorkomen dat ze eraf glijden. Hiervoor is inspanning nodig, die vervolgens ontsierende deuken in de dijbenen oplevert.

Als een werknemer tegen het bureau leunt, kan vetweefsel worden afgebroken. De plaats van de deuk komt dan ook overeen met de hoogte van het bureaublad. Bij vrouwen die afwisselend hoge en lage hakken dragen is de deuk breder.


De mensen worden steeds allergischer.

Dertig tot veertig procent heeft al last van een allergie, vaak in combinatie met astma. En het percentage allergische problemen zal de komende jaren alleen maar verder stijgen. Dat verwacht het Astma Fonds.

Het fonds denkt dat over tien tot vijftien jaar ruim de helft van de bevolking aan een allergie zal lijden en grote delen van het jaar niezend, met tranende ogen of met huidproblemen door het leven zal gaan.

Een allergie is dan heel normaal. Bijna zou ik zeggen: je wijkt af als je niet allergisch bent, zegt woordvoerder C. Berends. Allergieën horen bij de westerse levensstijl. Hoe dat komt? De wetenschappers hebben er geen eenduidig antwoord op. Nederlandse kinderen groeien op in schone, bacteriearme huizen. Ziekteverwekkers krijgen weinig kans. De gezinnen zijn klein, zodat ook de besmettingskans kleiner is dan in niet-westerse landen.

De aangeboren afweer tegen bacteriën en ziektekiemen verdwijnt naarmate pasgeboren kinderen opgroeien. Behalve bij kinderen die op een boerderij wonen, of babys die tijdens hun eerste levensjaar naar de crèche gaan. Volgens Berends komen allergieën en astma bij die groepen minder voor.

En ook al lijkt allergie een luxeaandoening, leuk is het allerminst, stelt Berends. Jeuk kan erger zijn dan pijn. Een aanval van benauwdheid voelt alsof er een hele dikke man bovenop je borstkas gaat zitten.
(Bron: De Telegraaf).

Meer info allergie en gezondheid


Auto-Immuunziekten

In geval van een auto-immuunziekte kan het afweersysteem geen onderscheid maken tussen vreemde stoffen en eigen lichaamsmateriaal. Er worden dan antistoffen of witte bloedcellen aangemaakt die het eigen weefsel aanvallen. De oorzaak is vaak niet bekend, maar bepaalde factoren zoals erfelijkheid, virusinfectie of gevoeligheid voor medicijnen kunnen een auto-immuunziekte opwekken. Auto-immuunziekten zijn vaak chronisch.

Voorkomen en behandelen:
De n3-vetzuren zijn belangrijke vetten (worden niet door het lichaam zelf gemaakt), die nodig zijn voor het functioneren van het lichaam. Aangetoond is, dat ze nuttig zijn voor het voorkomen of behandelen van hartziekten en beroerten en misschien auto-immuunziekten zoals eczeem, psosriasis, reumatoide artritis en allerlei andere aandoeningen. Helaas zitten er niet zoveel n3-vetzuren in de gemiddelde voeding als vroeger. Je haalt ze uit vis, lijnzaad(-olie), walnoten(-olie).Onderwerpen:

Gezond ouder worden en duurzame voeding gaan hand in hand.
Voedingsonderwerp: