Delen wordt gewaardeerd!
Koffiedrinkers die dat voornamelijk doen om sneller wakker te worden, kunnen beter overschakelen op groene thee. Groene thee maakt je namelijk sneller wakker en alerter. Bovendien voorkomt groene thee een slechte adem


Wat is groen thee?
groene thee
Groene thee is afkomstig van de theeplant en heeft geen fermentatie proces ondergaan. Bij de oogst worden alleen de jonge blaadjes geplukt. Handmatig plukken geeft het beste resultaat. De oogst kan gedurende het gehele jaar plaatsvinden.


De beste kwaliteit thee wordt echter geplukt in de droge moessontijd. Het verschil tussen groene en zwarte thee ligt uitsluitend in het verwerkingsproces.


Bij groene thee worden de bladeren meteen na de pluk even gestoomd. Ze worden daarna bij een lage temperatuur verder gedroogd.


Wat is het geheim van groene thee?

Wist je dat het krachtige anti-oxidanten bevat die niet alleen de groei van kankercellen tegengaat maar deze ook vernietigt. Verder voorkomen deze stoffen ook het dichtslibben van de bloedvaten, de hoofdoorzaak van hart en vaatziektes en herseninfarcten.


Meer gezondheid voordelen zijn verder te verwachten bij reuma, hoog cholesterol niveau, infecties en een verbetering van het immuunsysteem.
Praktijkverhaal over de werking van antioxidanten in groene thee
Een partner vertelt over de (relatief) positieve effecten, die groene thee bij zijn vrouw. Het proces wordt niet gestopt, maar hij heeft het gevoel dat het hem iets heeft opgeleverd.
Je kunt het uitgebreide artikel downloadenHoe zet je groene thee?

Tip: koop losse thee; 4 categorieŰn: full leaves (blaadjes), brokens (gebroken blaadjes), fannings (gruis) en dust (stof)

Onderwerpen:

Gezond ouder worden en duurzame voeding gaan hand in hand.
Voedingsonderwerp: