Delen wordt gewaardeerd!
Groene thee goed voor verbeteren werkgeheugen. Volgens Zwitserse wetenschappers is het een goede reden om nog eens een kopje groene thee in te schenken. De onderzoekers ontdekten dat groene thee onze cognitieve functies – en dan met name het werkgeheugen – verbetert. Uit het onderzoek blijkt verder dat de pariëtale kwab en frontale cortex van de proefpersonen door het thee-extract beter samenwerken. De proefpersonen voerde de taken beter uit. Het onderzoek maakt het effect van groene thee dus meetbaar en kan zo wellicht een steentje bijdragen aan de bestrijding van bepaalde cognitieve problemen.
Helpt groene thee tegen cellulitis?
Regelmatig groene thee drinken verlaagt het risico op hart en vaatziekten. Groene thee zit boordevol antioxidanten
Evenwichtige voeding en regelmatige beweging gaan cellulitis tegen. Ook is het noodzakelijk om veel te drinken: geen mineraalwater op basis van natrium, dit werkt de retentie van water in de hand. Groene thee helpt om water en vetten af te drijven. Groene thee beperkt ook de productie van vrije radicalen.


Zijn er meer toepassingen van groene thee?
Regelmatig groene thee drinken verlaagt het risico op hart en vaatziekten. Groene thee zit boordevol antioxidanten
Dat groene thee gezond is voor het lichaam, weten we al sinds jaar en dag. Regelmatig groene thee drinken verlaagt het risico op hart- en vaatziekten en bepaalde vormen van kanker Daarnaast zit het boordevol antioxidanten en helpt het verschijnselen van ouder worden tegen te gaan. Maar de groene blaadjes blijken meer krachten te hebben.


Gezondere tanden Volgens een onderzoek, gepubliceerd in het blad ‘Preventive Medicine’, helpt het drinken van een kopje ongezoete groene thee het gebit gezonder worden. Mensen in de leeftijd van 40 tot 64 jaar die dagelijks een kopje groene thee drinken, lopen minder kans om hun tanden te verliezen.


Groene thee als mondspoelmiddel
Bacterie-killer Spoelen met groene thee zou tanderosie verminderen en de bacteriën die tandbederf veroorzaken onderdrukken. Een aantal virussen, waaronder het griepvirus, kun je oplopen via je mond. Groene thee heeft antivirale eigenschappen, waardoor het verschillende virussen tegengaat. Daarnaast zorgt groene thee voor een frisse adem.


Stelpen van bloeden De tannine in groene thee helpt een wond om te stoppen met bloeden. Plaats een minuut lang een theezakje met groene thee in heet water en laat deze afkoelen. Leg het vervolgens op de bloeding. Je kunt hiervoor ook een gaasje gedrenkt in de thee of een extract van groene theeblaadjes voor gebruiken.


Haarspoeling: kook een liter water, voeg drie tot vier groene theezakjes toe, een uur laten trekken. Na het wassen je haar uitspoelen en conditioneren met deze groene thee geeft je haar meer gezonde glans en maakt het haar bovendien sterker.


Bescherming tegen de zon Groene thee dat direct op de huid wordt gebruikt, beschermt de huid tegen zonnebrand en huidkanker. Smeer een groene thee extract op je huid of gebruik een doek dat in groene thee heeft liggen weken. Het helpt ook om een paar weken voor jouw zonvakantie dagelijks groene thee te drinken.


Wallen onder de ogen: twee theezakjes met kamillethee of groene thee een paar minuten in heet water dompelen en ze dan in de koelkast laten afkoelen. Tien minuten op je ogen en je wallen zijn verdwenen.


Tegen nare koelkastgeurtjes Om nare geurtjes in de koelkast tegen te gaan, gebruik je groene thee. Neem een handvol groene theebladeren en leg deze in een dunne doek of kaasdoek in de koelkast. De bladeren absorberen de geur en maken de koelkast weer geurvrij. Hetzelfde kun je ook doen in jouw kledingkast, zodat ook deze weer lekker fris ruikt.


Tegen luchtvochtigheid Groene thee gaat niet alleen nare geurtjes tegen, maar ook luchtvochtigheid. Neem een dunne doek of tas vol groene theeblaadjes en hang deze in de kamer of ruimte van het huis dat teveel vocht verzamelt. De blaadjes nemen vocht op.


TapijtreinigerNeem een handvol vochtige theeblaadjes en strooi deze over het tapijt. De theeblaadjes trekken stof aan, zodat stofzuigen twee keer zo effectief zal zijn.


Plantenmest Groene thee zit boordevol antioxidanten en is een geweldige manier om de gezondheid van planten te vergroten. Week de theeblaadjes gedurende een paar dagen in water, verwijder de blaadjes en gebruik het water om de planten te bemesten.
Onderwerpen:

Gezond ouder worden en duurzame voeding gaan hand in hand.
Voedingsonderwerp: