Delen wordt gewaardeerd!
Kammen effectief tegen hoofdluis

28 augustus 2007 BILTHOVEN - Kammen is net zo effectief tegen hoofdluis als het bestrijden van de beestjes met chemische middelen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gaat samen met de GGD's en drogisterijen ouders van schoolgaande kinderen daar op wijzen.

Op 17 september begint de nieuwe hoofdluiscampagne, waarbij de nadruk zal liggen op kammen.

"Uit betrouwbaar wetenschappelijk onderzoek is onlangs gebleken dat goed kammen, met een luizenkam, net zo effectief luizen bestrijdt als het gebruik van insecticiden", aldus epidemioloog Jim van Steenbergen van het RIVM.

"In de nieuwe campagne laten we weten hoe je goed kunt kammen. Maar voor hen die geen zin hebben om zich daarvoor in te spannen, geven we adviezen over de beste bestrijdingsmiddelen."


Haarverf veroorzaakt huidaandoeningen

12 maart 2007 BRUSSEL - Van 46 onderzochte haarverfmiddelen in de EU blijkt meer dan de helft blijvende allergische huidaandoeningen te veroorzaken. Dat blijkt uit een studie van de Europese Commissie, die maandag is bekendgemaakt.

Tien producten voor haarverf leidden zelfs tot zeer sterke reacties van de huid. De Europese Commissie bekijkt wel strategie mogelijk is om de risico's te verminderen.

"De veiligheid van producten ligt in het hart van ons beleid om consumenten te beschermen", zei Europees Commissaris Meglena Kuneva (Consumentenzaken).

De zaak is vooral belangrijk, omdat vrouwen steeds jonger beginnen hun haar te verven. Deens onderzoek toonde dat vrouwen gemiddeld op hun zestiende jaar voor het eerst hun haar verven.

Brussel verbood eerder een reeks substanties voor haarverf die kanker kunnen veroorzaken.

Onderwerpen:

Gezond ouder worden en duurzame voeding gaan hand in hand.
Voedingsonderwerp: