Delen wordt gewaardeerd!
Teken verwijderen

Teken verwijderen, geen alledaagse bezigheid. Teken verwijderen is niet leuk voor zowel mens als dier.

Onderstaand een goede manier om teken van je af te krijgen, van jezelf, je kinderen, of van je huisdieren.
Deze manier van teken verwijderen is geweldig, want het werkt ook op die plaatsen waar het soms moeilijk is om aan te komen met een pincet: tussen de tenen, in het midden van een hoofd vol donker haar, etc.

Breng een klodder vloeibare zeep aan op een prop watten. Bedek de teek met de met zeep-doordrenkte prop watten en dep 15 tot 20 seconden, de teek zal zich spontaan losmaken en zichzelf vasthouden aan de watten wanneer je de prop weg neemt.
Geen pijnlijke vervelende plekken meer, gewoon teken pijnloos verwijderen.


Tekenbeten App

Ben je of zijn je kinderen regelmatig “in het groen”? Weet je wanneer teken actief zijn en hoe je een teek moet verwijderen? Hoe zien teken er ook alweer uit? Op deze en vele andere vragen geeft de app “Tekenbeet” antwoord.

De app bevat de volgende onderdelen: De informatie in deze app is gebaseerd op de voorlichtingscampagne over teken en Lyme van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en wordt ondersteund door diverse (natuur-)organisaties.
Download nu de app


Verzorg daarom je huid tijdens de zomermaanden extra goed, extra aandacht kan nooit kwaad

Wat doet water en zon met je huid?

Bij een warme zomer verdient je huid extra aandacht. De zon is niet het enige wat straalt, je wilt immers zelf ook een stralende huid hebben. Verzorg daarom je huid tijdens de zomermaanden extra goed, extra aandacht kan nooit kwaad. Een zomerdroge huid produceert te weinig huidvet en is niet in staat om haar natuurlijke vochtniveau optimaal op peil te houden. Een beetje hulp bij de verzorging van je droge huid kan geen kwaad.


Drink voldoende water, zeker bij warm weer is een hoeveelheid drinkwater aan te bevelen van 2 liter per dag. Neem een flesje water mee als je op pad gaat. Water zuivert, drink genoeg om je droge huid van voldoende vocht te voorzien. Doe wat schijfjes citroen, sinaasappel, limoen en een beetje verse munt voor de smaak en verfrissing erbij.


Ga lekker in een bad met koud water liggen of neem een koude douche. Hierdoor koelt je lichaam af, dit effect blijft een tijdje aanwezig.


Ook als het kouder buiten is: douche of badwater niet te warm, met koud water afspoelen is goed voor de bloeddoorstroming.


Je gaat vaker in het zoute zeewater baden. Teveel zout is niet echt goed voor je huid. Spoel je indien mogelijk af met zoet water na een zwempartij in het zoute water. Vervangje zoute zwemkleding door droge kleding. Smeer je wat vaker in met een zonnebrandlotion of een huidverzorgingsproduct.


Bescherm je huid het hele jaar door tegen de zon. De Ultra Violette stralen van de zon zijn namelijk de nummer 1 oorzaak van rimpels en lijntjes. Gebruik zonnebrandolie en draag kleding die de huid afdekt.


Tips voor een gezonde zomerhuid

Drink voldoende water. Een droge huid onstaat ook door te weinig vetzuren. Eet elke dag gezonde vetten zoals: olijfolie, advocado's, verse noten, vette vis.

Last van rode gezwollen en jeukende insectenbeten? Niet krabben maar drenk een suikerklontje in de azijn en wrijf hiermee over de beet. De jeuk verdwijnt snel.


Een soepele en zachte huid: vul een verstuiver met olijfolie, voeg er een paar druppels aromatische olie met een lekker geurtje aan toe en spray je lichaam na het douchen.


In de zomer transpireer je sneller, de huid produceert dan ook meer talg. Kies voor een antizonnebrand gel in plaats van vette zonnebrandcrême: de kans dat de poriën verstoppen is een stuk kleiner. Gevolg minder puistjes en mee-eters.


Zomersproetjes verbleken als je de huid insmeert met een watje gedrenkt in karnemelk!


Bij zonneallergie en zonneblaasjes kalmeert de huid door een melkkompres. Vermeng melk met wat yoghurt, dompel een washandje erin en dep de geïrriteerde huid ermee.


Maak je eigen aftersun. Meng 30 ml gezichtscrême, massage-olie of bodymilk met 10 druppels lavendel essentiële olie en 5 druppels ylang ylang essentiële olie. Zo verzacht je de huid na het zonnebaden en voorkom je uitdroging.


Eem mooie en schone huid kan optimaal gebruind worden. Scrubben of peelen ontdoet de huid van alle dode huidcellen en laat een glad en gaaf velletje achter.


Zonnebrandolie over na de zomer: gebruik deze in de winter als bodylotion. Voeg eventueel een paar druppels van uw favoriete parfum toe.


Tips en recepten die je huid stralend houden

Wist je dat ook verse groenten en fruit, vette vis, gevogelte, mager rood vlees en andere producten uit de keuken kunnen helpen voor een stralende huid en gezond lichaam? Tips en recepten.


De kracht van antioxidanten Het toverwoord is: antioxidanten. Deze voedingsstoffen zijn onmisbaar om de nefaste werking van vrije radicalen (schadelijke stoffen bijvoorbeeld ontstaan die bij het roken en consumptie van alcohol) tegen te gaan. Verse groenten en fruit zijn een rijke bron van antioxidanten.


De top vijf bestaat uit bètacaroteen, vitamines C en E en de mineralen zink en selenium. Bètacaroteen, ook wel provitamine A genoemd, wordt in het lichaam omgezet in vitamine A en is bijzonder belangrijk voor de bescherming van de cellen. Zowel oranje groenten en vruchten als donkergroene groenten (zoals spinazie, broccoli en waterkers) zitten vol bètacaroteen. Eet er elke dag van voor een stralende huid.


Vitamine C vindt men in overvloed in citrusfruit, kiwi’s, aardbeien en rode paprika’s, terwijl plantaardige oliën, noten en zaden (evenals hun oliën) heilzame bronnen zijn van vitamine E. Eiwitrijke producten zoals vis, zeevruchten en eieren zijn dan weer belangrijke leveranciers van mineralen.


Goede vetzuren Een stralende huid ziet er niet alleen gezond uit, ze is ook mooi gehydrateerd en soepel. En daar kunnen de juiste producten met goede vetzuren helpen. Alle vetten zijn namelijk opgebouwd uit vetzuren en deze zijn op hun beurt ingedeeld in groepen: verzadigde en onverzadigde.
Bij de onverzadigde vetzuren onderscheiden we omega 3 en omega 6. Deze vetzuren dragen bij tot de aanmaak van collageen in de huid en zorgen er op die manier voor dat de huid soepel blijft. Omegavetzuren zijn bovendien belangrijk voor de bloedvaten, met als gevolg een goede bloeddoorstroming en een jonge, stralende huid. Zorg er dus voor dat je voeding voldoende vette vis zoals zalm, makreel, paling en sardientjes bevat.


Let op met spatten van plantensappen op je lichaam!

Plantensappen zoals van citrusvruchten kunnen pijnlijke blaren veroorzaken indien blootgesteld aan zon.

Diagnose phytophotodermatitis, een acute fytofototoxische reactie wanneer de huid in contact komt met plantensappen en tevens wordt bloogesteld aan zonlicht. Handen wassen.

De aandoening komt in de zomer vaak voor. Wanneer je met plantensappen in contact komt dien je je handen te wassen alvorens je in de zon te begeven.


Populaire Chinese gezichtsbikini

20-08-2014 De 'gezichtsbikini' is steeds populairder aan het worden. Eerst alleen op de Chinese stranden maar nu ook in Engeland, België, Nederland, Amerika en Nigeria worden berichten over de gezichtsbikini geplaatst.

De gezichtsbikini is niet meer dan een lap nylon met gaten voor de ogen en de mond.


Zonnebrandcrème en bescherming tegen huidkanker

30 juni 2014 Uit nieuw wetenschappelijk onderzoek blijkt dat zonnebrandcrème geen volledige bescherming tegen huidkanker biedt.

Muizen die worden ingesmeerd met factor 50 zonnebrandcrème kunnen nog altijd tumoren ontwikkelen wanneer ze langdurig worden blootgesteld aan uv-licht. Als de dieren een genetische aanleg hebben voor maligne melanoom (een zeer kwaadaardige vorm van huidkanker) ontstaat de ziekte alleen langzamer door het aanbrengen van de crème. Voor mensen geldt waarschijnlijk hetzelfde.

Combineer zonnebrandcrème met andere strategieën om je huid te beschermen: petje dragen, in de schaduw blijven, wijde kleding te dragen.Veilig zonnebaden - Explania

Onderwerpen:

Gezond ouder worden en duurzame voeding gaan hand in hand.
Voedingsonderwerp: