Delen wordt gewaardeerd!
'Voel je lekker gezond' gevoel

Je gehele spijsverteringsstelsel, je maag, je darmen, voelt het op dit moment allemaal prettig aan? Heb jij elke morgen een 'Voel je lekker gezond' gevoel?

De wortels voor een goede gezondheid worden geschapen door het gebruik van natuurlijke voedingsmiddelen. De aanwezige bestanddelen zorgen voor een 'voel je lekker gezond' gevoel.

Werk nu aan een 'voel je lekker gezond' gevoel: breng je darmen in een zo goed mogelijke conditie, doe dit voor je gezondheid. Eet veel groenten, vezels en gezonde vetten. Vul dit aan met yoghurt en kefir.

Je kunt nu zelf een eenvoudig start maken om een 'voel je lekker gezond' gevoel te krijgen: breng je spijsverteringsstelsel in goede conditite door zo min mogelijk suiker en bewerkte voeding te nuttigen. En ontspan. Zorg voor voldoende ontspanning, je lichaam reageert op stress op een plek in je spijsvertering: een knoop in je maag, darmen die op tilt slaan.

Op een eenvoudige manier kun je dat 'voel je lekker gezond' gevoel optimaliseren: begin niet met roken, begin niet met grote hoeveelheden alcohol te gebruiken, voor zowel geestelijk als lichamelijk welzijn gebruik geen drugs. Dit is allemaal niet meer van deze tijd, als je er niet mee begint hoef je er ook nooit mee te stoppen!! Er zijn andere manieren om je leven inhoud te geven.



Wie wil er niet gezond oud worden!

Streven naar een gezond lichaam.

Investeer geld, moeite en energie in jezelf.

Een gezonde toekomst is niet vanzelfsprekend!

Doe de Leefstijltest,
de leefstijltest helpt bij gezonder leven!



Door preventief aan je eigen gezondheid te werken voorkom je allerlei kwalen.


Zorg jij wel preventief goed voor jezelf?
wie wil er niet gezond ouder worden


Blue Zones en gezond ouder worden
Gezond ouder worden en blue zones: voeding, geen stress, beweging, sociaal zijn en geloven in een groter levensdoel


Onderzoeker Dan Buettner ontdekte dat op een vijftal plekken op aarde de mensen op wonderbaarlijke wijze in een goede gezondheid erg oud worden. Deze plekken genaamd BLue Zones zijn Okinawa Japan, SardiniŽ ItaliŽ, Loma Linda CaliforniŽ, Nicoya Costa Rica en Icaria Griekenland.



Opvallend in deze gebieden zijn met name:

Op de Japanse eilandengroep Okinawa eten de bewoners veel sojaproducten. Kanker komt er bijna niet voor. Okinawa staat bekend om zijn vele stokoude en kerngezonde mensen. Op de eilandengroep Okinawa Japan woont de grootste populatie vrouwen boven de 70 jaar.

Het berggebied Barbagia in SardiniŽ ItaliŽ heeft de hoogste concentratie oude mannen ter wereld.

De leden van de ĎZevende Dag Adventisten gemeenschapí in Loma Linda in CaliforniŽ Amerika leven gemiddeld 10 jaar langer dan andere Noord-Amerikanen. Hun geloof onderschrijft een gezond leven.

Het schiereiland Nicoya Peninsula op Costa Rica heeft het laagste sterftecijfer voor mensen van middelbare leeftijd. Voor heel Costa Rica geldt dat mensen er langer en gezonder leven dan in andere landen.

Op het eiland Ikaria Griekenland komt 20% minder kanker en 50% minder hart- en vaatziekten voor dan gemiddeld in de Westerse wereld. Extra pvallend is dat dementie er bijna niet voorkomt.










Onderwerpen:

Gezond ouder worden en duurzame voeding gaan hand in hand.
Voedingsonderwerp: