Delen wordt gewaardeerd!
Voorkom voedselinfectie: bewaar kip goed gekoeld en bereid hygiŽnisch!


De kip en het ei: goed voor je geheugen
een lekker gebraden kippetje, redelijk mager vlees mits het velletje eraf gaat. Gefrituurde kip is ongezond.
Onderzoekers aan de universiteit van Boston hebben ontdekt dat mensen met veel choline in hun voeding (een semi-essentiŽle voedingsstof, rijkelijk vindbaar in eieren en kippenvlees) beter scoren op geheugentesten en minder kans maken op veranderingen in het brein, geassocieerd met dementie.

Dit is vermoedelijk een van de eerste keren dat je iets hoort over de werking van choline, maar een dieet rijk aan deze voedingsstof zou je hersenen kunnen beschermen tegen de effecten van het ouder worden. Je kan choline - zoals de intro al stelt - in grote mate terugvinden in eieren en kippenvlees. Daarnaast zit het ook in zoutwatervissen, sojabonen, tarwe, pinda's en zelfs in moedermelk.

Een beetje chemie Choline hebben we nodig voor het aanmaken van lecithine en acetylcholine. Deze eerst stof is een emulgator met een vetregulerende werking die helpt voorkomen dat cholesterol zich gaat vastzetten in onze aderen. Acetylcholine dan, werkt als neurotransmitter.

Het speelt een belangrijke rol in de impulsoverdracht binnen ons zenuwstelsel, aangezien het als 1 van de weinige organische stoffen binnen het menselijk lichaam in staat is de bloed-hersenbarriŤre te doorbreken. Een tekort aan choline kan volgende gevolgen hebben: zwakke tot zelfs verlamde spieren en uiteraard een slecht geheugen.

De aangeraden dagelijkse dosis choline bedraagt 425 mg voor vrouwen en 550 mg voor mannen. De kip en het ei zijn dus goed voor je geheugen!


Kip eten en gezondheid
Kip het meest veelzijdige stukje vlees. Je kunt kip bakken, wokken, braden, grillen, barbecuen, koken, stomen, stoven en roken.


Onderwerpen:

Gezond ouder worden en duurzame voeding gaan hand in hand.
Voedingsonderwerp: