Delen wordt gewaardeerd!
Look tegen ziektekwaaltjes

4 juli 2007 ANTWERPEN - De pinguïns in de zoo van Shanghai worden gevoederd met look om ademhalingsproblemen tijdens vochtige weercondities te verhelpen. Dat meldde de South China Morning Post woensdag.

Tot vier teentjes look worden verstopt in de vissen die aan elk van de vijftig pingu´ns in de dierentuin worden gevoederd. De look wordt aangewend om de ademhalingsproblemen, die worden veroorzaakt door de vochtige en hete zomer, van de beestjes te verbeteren.

Volgens de verzorger van de pingu´ns moet de look goed verborgen worden, omdat de dieren nogal kieskeurig zijn over hun voedsel. Look is in China lang gebruikt als een medicijn tegen ziektes, zoals verkoudheid en griep, hoge cholesterol en allergieën.


'Knoflookcapsule is geen medicijn'

21 juni 2007 LUXEMBURG - Knoflookcapsules zijn geen medicijnen en mogen dus vrij in de handel komen. Dat adviseerde de advocaat-generaal Verica Trstenjak donderdag aan het Europese Hof van Justitie.

Het Hof, dat de adviezen meestal opvolgt, moet binnenkort beslissen over de capsules knoflookpreparaten. De Duitse regering heeft de capsules namelijk steeds als medicijn beschouwd en allerlei beperkingen opgelegd. De Europese Commissie vindt dat strijdig met de vrije handel en heeft Duitsland daarom voor het Europese Hof gesleept.

De knoflookpreparaten zijn ook in Nederland vrij verkrijgbaar. Volgens aanprijzingen is knoflook goed voor de bloedsomloop.


knoflook en gezondheid
Helende werking knoflook overdreven

26 februari 2007 WASHINGTON - De geneeskracht van knoflook stoelt soms op niets. Dit is de conclusie van een onderzoek waarvan de resultaten maandag zijn gepubliceerd in het Amerikaanse vaktijdschrift Archives of Internal Medicine.

Knoflook behoort in de VS tot een van de populairste voedingssupplementen. Het wordt mede zo goed verkocht omdat geloofd wordt dat rauwe knoflook de niveaus van cholesterol in het lichaam helpt verlagen.

Het wordt daarom in veel pilletjes verwerkt. Een onderzoek van de Standford-universiteit dat drie jaar in beslag nam, leverde echter geen aanwijzingen voor deze toegedichte zegening. Knoflook is misschien geneeskrachtig ten aanzien van andere kwalen maar niet voor hart- en vaarziekten.

Onderwerpen:

Gezond ouder worden en duurzame voeding gaan hand in hand.
Voedingsonderwerp: