Delen wordt gewaardeerd!
Leefstijltest helpt bij gezonder leven

Uit onderzoek onder 45 tot 75-jarigen blijkt dat mensen gezonder willen leven, maar niet weten hoe. De Leefstijltest is ontwikkeld (met o.a. medewerking van de LHV) om mensen aan te zetten en te helpen om zÚlf in actie te komen voor de preventie van diabetes, hart- en vaatziekten en nierschade. Na het invullen van een vragenlijst ontvangt de deelnemer op maat gesneden tips en adviezen om waar nodig aan de slag te gaan met verbetering van de leefstijl.

www.testuwleefstijl.nl


De Leefstijltest

Uit de test worden twee dingen duidelijk: Hoe zit het met de leefstijl? En wat kan men hieraan doen? Mensen kunnen de test zelf uitvoeren, thuis of op advies van de huisarts of bedrijfsarts. De test start met een vragenlijst over de gezondheid en leefstijl: beweging, voeding, alcohol, roken en stress. De deelnemer krijgt een persoonlijk advies over hoe de leefstijl te veranderen naar een meer gezondere.

Dit advies sluit aan bij de gewoonten en voorkeuren die de deelnemer zelf aangeeft. Hij of zij kiest vervolgens zelf wat aan te pakken en op welke manier. Mensen die gemotiveerd zijn om met hun leefstijl aan de slag te gaan, zijn met de Leefstijltest verzekerd van een samenhangend, volledig, persoonlijk en betrouwbaar advies.

www.testuwleefstijl.nl


Gezamenlijke organisaties bieden handvatten voor gezondere leefstijl

De Leefstijltest is ontwikkeld binnen het Samenwerkingsverband PreventieConsult CMR, in samenwerking met het kennisinstituut NIPED. Het samenwerkingsverband PreventieConsult CMR bestaat uit het Diabetes Fonds, de Hartstichting, de Nierstichting, het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG), de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) en de Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskundigen (NVAB).

www.testuwleefstijl.nl

Onderwerpen:

Gezond ouder worden en duurzame voeding gaan hand in hand.
Voedingsonderwerp: