Delen wordt gewaardeerd!
Preventief de penopauze of andropauze te lijf gaan

Preventief de penopauze of andropauze te lijf gaan: oestrogeenpeil verminderen on de oorzaak van verlaagd testosteron weg te nemen oftwel zorgen voor een verhoging van de testosteron.
Voordeel van de penopauze of andropauze

Voor de overgang zijn heel wat mannen gericht op presteren. Actie, spanning en sensatie zijn belangrijk in hun leven.
Tijdens de overgang verandert het gedrag van de mannen. Mannen gaan zich bewuster bezig houden met de 'vrouwelijke' kant. Zo zie je dat rijpere mannen meer aandacht hebben voor de kleinkinderen.


Mannen: prostaat en gezondheidMovember: de maand tegen prostaatkanker
Movember is de actiemaand met aandacht voor de bestrijding van prostaatkanker.
Movember is de actiemaand met aandacht voor de bestrijding van prostaatkanker. Voor het thema Movember laten de komende weken weer een aantal bekende Nederlanders als Edgar Davids, Rintje Ritsma en Hans van Breukelen hun snor staan. Het geld dat zij met hun gesponsorde snorren ophalen, komt ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar prostaat- en teelbalkanker. 2012 is wereldwijd 99,6 miljoen euro opgehaald.

Met het laten staan van een snor in de maand Movember (november), vragen mannen aandacht voor prostaatkanker. Gemiddeld krijgen 10.000 Nederlandse mannen te horen dat zij de meest voorkomende kanker onder mannen hebben, te weten prostaatkanker. Iedere vier uur sterft er iemand aan de gevolgen van prostaatkanker. Die cijfers zijn mede zo hoog omdat mannen uit onwetendheid of schaamte te laat aan de bel trekken. Deelnemers aan Movember doorbreken dit taboe door zich een maand lang niet te schamen voor hun snor. Het geld dat zij ophalen, zet het Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in voor prostaatkankeronderzoek. doe mee en vraag aandacht voor de bestrijding van prostaatkanker en Movember door je snor in de maand november te laten staan


Deelnemers kunnen zich inschrijven op nl.movember.com en op 1 november scheren ze zich voor de laatste keer tijdens speciale shave downs.


Ook op facebook is er een aparte pagina voor movember, aandacht voor prostaatkanker.


Tips om goed te blijven plassen
De volgende tips kunnen je helpen om goed te blijven plassen, ook wanneer je prostaat groeit:


Tomaten en prostaatkanker

Mannen die regelmatig tomaten eten, hebben minder kans op prostaatkanker.


Januari 2003 Onderzoekers van de universiteit van Harvard hebben aangetoond dat mannen die regelmatig tomaten eten, minder kans op prostaatkanker hebben. Het onderzoek was grootschalig (bijna 50.000 mannen deden mee) en duurde twaalf jaar. De mannen moesten gedurende die periode regelmatig voedsellijsten invullen.


Een tomaat bevat de stof lycopeen die het ontstaan van prostaatkanker tegengaat. De kans om de ziekte te krijgen is bij de tomaten-eters 16 procent kleiner dan bij de mannen die geen tomaten eten. Het maakt daarbij niet uit of de tomaat vers wordt gegeten of in de vorm van saus of ketchup.


Toename van oestrogeen

De toename van oestrogeen in het mannelijk lichaam. Oestrogeen stimuleert bij mannen de vernauwing van de bloedvaten en het klonteren van bloed. De verhouding oestrogeen en testosteron veranderd zodra de man ouder wordt. Toename van oestrogeen wordt onder andere veroorzaakt door zinktekort of alcoholmisbruik of overgewicht.

Onderwerpen:

Gezond ouder worden en duurzame voeding gaan hand in hand.
Voedingsonderwerp: