Delen wordt gewaardeerd!
Testosteron helpt bij afvallen

Volgens onderzoekers van het European Congress on Obesity kunnen oudere mannen met overgewicht afvallen door extra testosteron toegediend te krijgen. Tijdens het onderzoek kregen 115 mannen tussen de 38 en 83 jaar elke 12 weken extra testosteron, omdat zij een tekort hadden aan dit hormoon. Vanwege het tekort hadden zij allemaal klachten, zoals erectiestoornissen, vermoeidheid en gebrek aan energie. De mannen werden 5 jaar lang gevolgd en zo ontdekten de onderzoekers ‘toevallig’ dat de mannen elk jaar gewichtsverlies hadden. Gemiddeld vielen de mannen in 5 jaar 16 kg af.


Volgens de onderzoekers kregen de mannen door het toegenomen testosteron niveau meer energie en gingen de mannen daardoor meer bewegen.


Echter is uit eerdere onderzoeken gebleken dat er geen verband is tussen een laag testosteron niveau en overgewicht. Bovendien verhoogt extra testosteron mogelijk het risico op prostaatkanker en hartziekten. De meningen, over het gebruik van testosteron als afslankmiddel, is verdeeld.
Misschien dan toch een goed idee om lekker meer te gaan bewegen.


Mannen: stevige erectie

Vroeger werden erectieproblemen vooral toegeschreven aan psychische factoren. Tegenwoordig weten we dat vooral de conditie en de mate van gezondheid bepalend zijn. Hoe fitter en hoe gezonder de man, des te steviger zijn erectie.


Daarom zou naast bloeddruk, gewicht en vetpercentage ook regelmatig de erectie als peilstok voor de gezondheid moeten worden afgelezen! De penis is geen spier, zoals veel mensen denken, maar een bijzonder bloedvat.
Het bevat drie langwerpige cilinders, de zogeheten zwellichamen.
Geprikkeld door seksuele opwinding vullen die zich met 100-140 ml bloed.
De zwellichamen drukken vervolgens de aderen af die normaal gesproken voor afvoer van bloed uit de penis zorgen.
Hierdoor ontstaat stuwing, waardoor de penis verder zwelt en gezwollen blijft.


Heb je overgewicht, beweeg je minder dan 30 minuten per dag actief, rook je, heb je regelmatig stress en drink je regelmatig alcohol, dan zit je in de gevarenzone.


Een toenemend aantal mannen van boven de 40 krijgt te maken met een tekort aan het mannelijk hormoon testosteron. Dit kan ondermeer leiden tot spierzwakte, vermoeidheid, lusteloosheid en zelfs neerslachtigheid. Wacht niet: bezoek tijdig de dokter.


Een gezonde lifestyle (meer en vaker bewegen, gezond eten en minder stress) werkt positief.


Uw potentie verhogen? Maak iedereen blij met de BioHealthChip-Libido Men.


Mannen: met een beetje beweging al betere seks

Het seksleven van mannen met hartproblemen kan dankzij een Italiaanse studie behoorlijk verbeteren.


De Italianen hebben ontdekt dat beweging, mits gematigd, een goede stimulans is voor het libido. Goed nieuws dus voor mannen met hartproblemen, want de erectiepil Viagra en andere impotentie-pillen gaan niet samen met de medicijnen die hartpatiënten moeten slikken.


Grote rol: We moeten onze bevindingen nog verder onderzoeken, maar voorlopig lijken simpele oefeningen een grote rol te spelen bij het verbeteren van de seksdrive. Dit middel kan dus goed ingezet worden als non-farmaceutische therapie bij mannen met hartklachten, aldus dokter Romualdo Belardinelli. Hij en zijn collegas van het Lancisi Heart-ziekenhuis in Ancona zijn verantwoordelijk voor het onderzoek.


Chronische hartpatiënten hebben te kampen met een vergroting van het hart, hierdoor wordt het moeilijker om op een efficiente manier bloed door het orgaan te pompen. De symptomen zijn kortademigheid, vermoeidheid en het zwellen van de voeten door overmatige opslag van vocht. Patiënten die lijden aan hartfalen hebben dan ook vaak last van vocht achter de longen.


Libido en leeftijd

Als het libido vanaf de middelbare leeftijd toch daalt doordat het testosteron niveau ook daalt, dan is dat te wijten aan een minder goede gezondheid. Dat bewijst een nieuwe studie van de universiteit van Sydney.


De wetenschappers onderzochten het hormoongehalte in het bloed van 325 mannen boven de 40 jaar, jaar gedurende 3 maanden. “De gezonde mannen vertoonden geen testosteron daling”, zegt dr. David Handelsman. “Dat was wel het geval bij mannen met overgewicht of hartproblemen.”

Eerder stelde de universiteit van Chicago vast dat ook een tekort aan slaap effect heeft op de mannelijke geslachtsdrift. Mannen die langer dan een week minder dan 5 uur per etmaal sliepen, hadden opvallend minder testosteron in hun bloed dan mannen met langere nachtrust.


Seksuele leeftijdstest voor mannen


woensdag 12 april 2006 - Het gezondheidsplatform op internet Je Echte Leeftijd heeft een test ontwikkeld waarmee mannen hun echte leeftijd in bed kunnen berekenen.


Met de test wil het platform seksualiteit meer bespreekbaar maken en mannen helpen bij mogelijk problemen.


Doe de test


Uit onderzoek van TNS NIPO en een enquête van Je Echte Leeftijd blijkt dat bijna de helft van de mannen in Nederland niet tevreden is over het eigen seksleven.


Reden voor het gezondheidsplatform om een team seksuologen aan het werk te zetten, met als resultaat de test.


Daarbij komen aan de orde het seksuele imago: hoe de man zichzelf ziet, sekspertise oftewel ervaring, de seksuele performance, sekskennis, sekswensen, sekspartner en de seksuele gezondheid.


Advies op maat


De test op www.je-echte-leeftijd.nllevert de man naast zijn echte leeftijd in bed een deskundig advies op maat op. Na het invullen van alle vragen krijgt de deelnemer een uitgebreide analyse van zijn seksleven, plus natuurlijk de tips die op hem van toepassing zijn.
Bijvoorbeeld: Je penis doet het helemaal niet slecht, maar waarschijnlijk kan het beter.
Nieuwsgierig? En: Het is de hoogste tijd dat je meer te weten komt over hoe je partner dingen ziet. Hier zie je hoe jij dat kan aanpakken.


Praten


Volgens de deskundigen die de test samenstelden is praten over seks het grootste probleem, of beter gezegd het niet praten over seks. Praten over seks is van groot belang om je seksleven te verbeteren, zegt seksuoloog Vera Steenhart.
Meer dan de helft van de Nederlanders vindt het moeilijk om met de partner over seks te praten. Slechts 6 procent durft het aan te kaarten bij een professional. Steenhart: Door er niet over te praten komen mensen niet toe aan verbetering van hun seksleven of aan het aanpakken van hun klachten.

Onderwerpen:

Gezond ouder worden en duurzame voeding gaan hand in hand.
Voedingsonderwerp: