Delen wordt gewaardeerd!
Maak een massage zo aangenaam mogelijk

Een massage met muziek op de achtergrond, een prettige omgeving, een zwijgende masseur zijn de ingrediënten om een wonderbaarlijke rust te ervaren. Aangetoond is dat massage je bloeddruk kan verlagen. Ervaar de weldaad van een rustgevende massage in een ontspannende omgeving.

Massageolie:
Neem niet te vette massage olie en let erop dat een eventuele geur niet te opdringerig is.

Kleding:
Het makkelijkste en het prettigste is geen kleding voor zowel jij als je partner. Als naakt behandelen niet gewenst is kun je het beste loszittende, liefst katoenen, kleding dragen.

De masseur:
Als masseur zorg je natuurlijk voor een schoon lichaam, schone handen en een frisse adem. Zorg dat je warme handen hebt. Wrijf ze een tijdje stevig tegen elkaar. Zorg er ook voor dat je kortgeknipte nagels hebt.

Niet praten
Praat niet te teveel. Als je allebei je aandacht richt op wat er gebeurt geniet je veel intenser of is de behandeling indringender. Natuurlijk is het wel fijn als je elkaar af en toe feedback geeft.

Voor de thuismasseur:
neem een behangtafel afmeting 195 x 65 cm, zorg dat deze stevig staat. Verstevig de tafel op zwakke punten en let op dat het blad niet kan wegglijden.

Warme handdoeken:
Het voelt heerlijk als je de handdoeken waarmee je het lichaam van de gemasseerde bedekt even warm maakt. Hang ze in de winter over de radiator.

De massageruimte:
Zorg voor een schone en opgeruimde ruimte met voldoende luchttoevoer en een aangename temperatuur.

Het verlichten van spierpijn:
Massage voor een betere doorbloeding in de pijnlijke spieren: de spierpijn en stijfheid neemt af.

Opkrikmassage:
Frisse energie en beter kunnen denken binnen een halve minuut: In China masseren ze bepaalde accupunctuur punten om de energiebanen in het lichaam te stimuleren. Je voelt je meteen fitter en je kunt je beter concentreren. Chinese kinderen moeten voor de les op school begint hun hoofd masseren. Dit zorgt voor rust en betere leerprestaties


Hoofdhuidmassage

Hoofdhuidmassage is bijzonder effectief. Elke oefening duurt ongeveer 5 seconden en dien je 3 maal te herhalen.


Voeten en massage

Voeten dragen je lichaamsgewicht en zitten ook nog eens 'opgesloten' in schoenen. Geef je voeten wekelijks een ontspannende voetmassage. Omdat je voetzolen heel gevoelig zijn, elke plekje van je zool correspondeert met een specifiek orgaan of functie in je lichaam, voel je de massage door je hele lichaam. Masseer stevig met je duimen de voetencrème onder de voeten. Begin bij de hiel en draai kleine rondjes van binnen naar buiten. Je zult snel merken dat niet alleen je voeten, maar je hele lichaam ontspant.Onderwerpen:

Gezond ouder worden en duurzame voeding gaan hand in hand.
Voedingsonderwerp: