Delen wordt gewaardeerd!
Regelmatig een massage:

Je bent geneigd pas naar een massage te verlangen als er zich specifieke lichamelijke klachten voordoen. Voor de preventieve zorg en voor het welzijn van het lichaam is het beter om regelmatig gemasseerd te worden. Naast het opheffen van stress en het weer een geheel maken van spieren, weefsels, botten en energiebanen door het gehele lichaam, vergroot massage het zelfbewustzijn in je lijf.


De kracht van de ademhaling

Bewust ademhalen is een van de belangrijke aspecten tijdens een massage. Bewust zijn van het ritme van je ademhaling helpt je bij het verhogen van de gevoeligheid voor het oppikken van de subtiele boodschappen die ons lijf ons geeft. De ademhaling werkt als mechanisme om energieblokkades op te heffen en helpt je te ontspannen.


Stretchings

De gevolgen van veel zitten en weinig bewegen zijn het verkorten van onze spieren waardoor het lichaam verstard en verkrampt raakt. Met rek- en strekoefeningen kunne we onze spieren goed op lengte en soepel houden. Bij inspanningen zullen we minder snel spierpijn en/of beschadigingen aan de spieren krijgen. Ook zullen de spieren sneller kunnen herstellen.


Emoties en massage:

Het kan voorkomen dat je tijdens het masseren intense emoties op voelt komen. Je kunt je plotseling kwetsbaar, angstig of kwaad voelen. Meerdere emotionele reacties zijn mogelijk zoals de behoefte om opeens te lachen of te huilen.


Niet masseren:De 3 grootste stoelmassage mythes

Door Katrien de Graaf van MassageProfs Stoelmassage

Er is nog niet heel veel bekend over stoelmassage en toch zijn er al diverse fabeltjes de wereld in geholpen. Om iets meer duidelijkheid te creŰren en meteen een en ander recht te zetten, brengen wij de drie grootste stoelmassage mythes in kaart. We maken gelijk van de gelegenheid gebruik om deze onwaarheden te weerleggen.

Meer artikelen van Katrien de Graaf van MassageProfs
Hoe word je een goede stoelmasseur?
Hoe leuk moeten werkplekken zijn?
5 belangrijke vragen

Onderwerpen:

Gezond ouder worden en duurzame voeding gaan hand in hand.
Voedingsonderwerp: