Delen wordt gewaardeerd!
Mensen met overgewicht of een ongezonder voedingspatroon hebben vaker last van een wisselende stemming, doordat hun lichaam reageert op de steeds veranderende samenstelling van de bacteriën in de darmen.

Het evenwicht in de darmen kun je constant houden door een gezond voedingspatroon en ervoor te zorgen dat het aantal goede bacteriën in de darmen toeneemt.


Voorkom overgewicht: 4 gouden regels

Zorg dat onderstaande regels je 2e natuur worden!


Overgewicht te lijf gaan:

De 7 Fouten Die Mensen Maken Bij Het Afvallen En Waarom Gezonde Voeding Zo Belangrijk Is Om Gemakkelijk 10 Tot 15 Kilo Af Te Vallen In 13 Weken Tijd
3 Tips om af te vallen en waarom gezonde voeding zo belangrijk is om op het gewenste resultaat te komen en te blijven
40 dagen zonder suiker
Broodnodig? Absoluut Niet! Géén Brood... Daar Zit Wat In!
mijnbmiberekenen.nl


Wat is overgewicht?

Overgewicht betekent dat je meer weegt dan goed voor je is. Met een gezond gewicht voel je je fijner, fitter en loop je bovendien een veel kleiner risico op ziekten. Het is verstandig om af te vallen. Overgewicht heb je bij een teveel aan lichaamsvet. Bij overgewicht nuttig je meer energie dan dat er door je lichaam verbruikt wordt. Het teveel aan energie wordt opgeslagen als lichaamsvet. Er is sprake van overgewicht als je te dik bent, als je teveel vetweefsel hebt. Andere benamingen zijn: obesitas, corpulentie, zwaarlijvigheid, vetzucht.

We onderscheiden 4 soorten overgewicht:
Mensen met overgewicht zijn vaak in gevecht. Niet met de dokter of de diëtiste, maar met zichzelf!


Waar komt overgewicht vandaan?


probeerbox voor gezond afvallen tot 6 kg per week, nu tijdelijk met hoge korting!!
Vaak komt overgewicht door aan een aantal oorzaken: vetten, koolhydraten en tussendoortjes. Zorg dat je deze vermijd!

Bepaalde meervoudige onverzadigde vetten heb je nodig. Let dus op welke vetten je eet.

Koolhydraten horen bij een evenwichtige voeding. Het gaat fout als je meer koolhydraten opneemt dan je aan energie verbruikt. Het resterende deel wordt omgezet in vet. Beperk de consumptie van brood, aardappelen, rijst en pasta.

Dan komt nu de klapper: het tusendoortje. Wie heeft niet problemen met eraf te blijven, vaak onweerstaanbaar, ff lekker snaaien tussndoor. Tussendoortjes mag, maar gebruik dan de gezonde alternatieven: lekker een appel, sinaasappel, banaan, een bakje yoghurt.


Het is zeker niet eenvoudig op gewicht te bljven als je ook nog eens een drukke levensstijl hebt, maar het is wel mogelijk. Eet bewust. Beperk het aantal uitschieters tot een minimum, ga ervoor en je zult zien dat ook jij goede resultaten kunt behalen. Kijk 's-ochtends in de spiegel en prijs jezelf, wees trots op jezelf. Kilootjes teveel, doe er wat aan. Het is voor je eigen gezondheid!!

Onderwerpen:

Gezond ouder worden en duurzame voeding gaan hand in hand.
Voedingsonderwerp: