Delen wordt gewaardeerd!
Paddo's

Paddo’s zijn paddestoelen die psilocybine en psilocine bevatten. Dit zijn stoffen die tripeffecten geven; je ziet de dingen dan anders dan ze in werkelijkheid zijn.

Er zijn verschillende soorten paddo’s: het kaalkopje, de Mexicaanse en Hawaïaanse. De soorten verschillen in sterkte.

Paddo’s worden vers of rauw gegeten; ze worden in gerechten verwerkt of er wordt thee van gezet.


Wat doen paddo's:

Paddo’s kunnen je een ontspannen en opgewekt gevoel geven. Gevoelens worden versterkt; prettige, maar ook negatieve gevoelens.

Paddo’s beïnvloeden de zintuiglijke waarneming. Kleuren worden intenser, voorwerpen stralen licht uit en muziek klinkt anders. Voorwerpen kunnen van vorm veranderen en tijd en ruimte worden anders beleefd.

Soms komen gevoelens of gedachten naar boven die je van je zelf niet kent. Lichaamstemperatuur, hartslag en bloeddruk gaan iets omhoog en soms word je draaierig en misselijk.

Bewegingen zijn door slappe ledematen moeilijk te coördineren.


Gezondheid en gebruik paddo's:Klink gaat paddo's verbieden

10 oktober 2007 AMSTERDAM - De verkoop van paddo's wordt verboden. Minister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA) neemt dat besluit nog deze week, meldt het AD woensdag.

De bewindsman vervult daarmee de wens van een Kamermeerderheid, die een verbod wilde naar aanleiding van de dood van een 17-jarig Frans meisje in maart. Zij sprong onder invloed van hallucinogene paddestoelen van een brug in de IJ-tunnel in Amsterdam.

Het verkoopverbod gaat gelden voor verse paddo's, die nu nog te koop zijn in smartshops. Klink overlegt volgens de krant nog met minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) of deze paddestoelen als harddrug onder de Opiumwet kunnen komen te vallen. Gedroogde paddo's vallen daar nu al onder. In de meeste andere landen zijn alle soorten paddo's verboden.

Onderwerpen:

Gezond ouder worden en duurzame voeding gaan hand in hand.
Voedingsonderwerp: