Delen wordt gewaardeerd!
Persoonlijke hygiëne: Handhygiëne:


Verjonging.nl: gezicht


Persoonlijke hygiëne: gladde benen

Gladde benen, haarloze oksels, de juiste bikinilijn; als het op scheren aankomt hebben vrouwen het maar zwaar. Onderstaand een paar verlichtende tips.
Verjonging.nl: Beauty: benen, billen & buik


Persoonlijke hygiëne: Voetverzorging

Voeten dragen je lichaamsgewicht en zitten ook nog eens 'opgesloten' in schoenen.


Geef je voeten wekelijks een ontspannende voetmassage. Omdat je voetzolen heel gevoelig zijn, elke plekje van je zool correspondeert met een specifiek orgaan of functie in je lichaam, voel je de massage door je hele lichaam. Masseer stevig met je duimen de voetencrème onder de voeten. Begin bij de hiel en draai kleine rondjes van binnen naar buiten. Je zult snel merken dat niet alleen je voeten, maar je hele lichaam ontspant.


Voeten grondig schoonmaken: met een speciale voetscrub die alle dode huidcellen verwijdert en zorgt dat eelt geen kans krijgt onder en op de randen van je voeten. Smeer ze daarna meteen in met een dikke lotion of vaseline om ze zacht te houden.


Likdoorns: Een glasachtig, geel, pijnlijk plekje op je voet zou best eens een likdoorn kunnen zijn. Dit is een verharde, naar binnen gegroeide eeltkern in de vorm van een puntzakje. Likdoorns zijn vervelend en vaak erg pijnlijk.


Likdoorns ontstaan door verkeerde schoenen, een verkeerde stand van de voeten of een combinatie van de twee. Door wrijving of druk ontstaat een verharding. De eeltkern kan druk uitoefenen op de zenuwen of het bot van de teen, waardoor je pijn krijgt. Er zijn verschillende soorten likdoorns. Als de eeltkern zacht is, spreken we van een eksteroog. Deze zijn erg pijnlijk. Er zijn ook weke likdoorns. Die bevinden zich in de huid tussen de tenen, en zijn witachtig. Voorts zijn er zaadlikdoorns die ontstaan zonder dat er sprake is van druk of wrijving. Deze komen voornamelijk voor op de voetzool en de hiel. Vooral oudere mensen en mensen met een droge huid hebben er last van. Deze likdoorn doet geen pijn en veroorzaakt geen verharding op de huid.


Behandelen likdoorns Hangt af van de oorzaak. Als je likdoorn is veroorzaakt doordat je te krappe schoenen draagt, is de oplossing eenvoudig: andere schoenen kopen. Let erop dat je voeten daarin wel voldoende ruimte hebben. Je kan een likdoorn ook laten verwijderen door de pedicure, en er bestaan speciale pleisters voor. Deze pleisters weken likdoorns los en voorkomen de pijnlijke druk. Als je deze pleisters een tijdje draagt, kan je zelf de eeltpit verwijderen. Er bestaan ook antidrukdringen, die pijnlijke druk op likdoorns voorkomen.Persoonlijke hygiëne: Borsten en billen

De dunne huid van vrouwelijke borsten kun je het beste schoonmaken met water en zeep of met een milde gezichtsreiniging. Om de huid van borsten stevig te houden masseer je ze met een zachte olie. De huid van je borsten raakt door de massage goed doorbloed en wordt zo steviger.


Om billen mooi en zacht te houden smeer je ze lekker in. Wil je ze echt verwennen? Dan geef je je billen een masker. Daarvoor gebruik je een lichaamsmasker dat afvalstoffen snel afvoerd en je bloedsomloop verbeterd. En daar wordt de huid van je billen weer lekker stevig van.


Persoonlijke hygiëne: Handen en ellebogen

Een paar keer per dag een goede verzorgende crème is geen overbodige luxe. De huid op je handen is heel dun, vooral op de bovenkant van je hand waar geen onderhuids vetlaagje is om je huid te ondersteunen.


Ellebogen zijn vaak ruw en droog omdat er veel op wordt gesteund. Een extra voedende en vochtherstellende crème maakt ze weer heerlijk soepel en zacht.


Hygiene tijdens de menstruatie

In het verleden gebruikten vrouwen katoenen maandverband om het menstruatiebloed op te vangen. Deze verbanden werden gewassen en daarna opnieuw gebruikt. Tegenwoordig zijn er wegwerp maandverband en tampons verkrijgbaar. Tampons en maandverband zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, van ’normaal’ tot ’extra super’. Dit verwijst naar het absorberend vermogen. Omdat er geen regels zijn over wat ’super’ is of ’normaal’, kan het gebeuren dat de normale uitvoering van het ene merk meer absorbeert dan de super uitvoering van het andere merk. Welk merk en uitvoering het best bij u past is een kwestie van uitproberen. In verband met het risico op het toxisch shock syndroom (TSS), wordt geadviseerd om tampons regelmatig te verwisselen en niet ’s nachts te gebruiken


Als tijdens de menstruatie de vagina of vulva geïrriteerd raakt of gaat jeuken, kan het zijn dat u een geparfumeerde tampon of maandverband hebt gebruikt. Sommige vrouwen zijn overgevoelig voor de chemische stoffen die hierin verwerkt zijn. Menstruatiebloed is geurloos totdat het in contact komt met bacteriën en lucht. Als u regelmatig uw tampon of maandverband verwisselt en uzelf regelmatig wast (douche of bad), zult u geen problemen hebben met de geur.


Uit het oogpunt van gezondheid is het niet schadelijk om tijdens de menstruatie geslachtsverkeer te hebben.


VRIJ VEILIG één pakje condooms!

Per 10 stuks inclusief verzendkosten Euro 1,90
Online verkoop: Stichting Jippy

Onderwerpen:

Gezond ouder worden en duurzame voeding gaan hand in hand.
Voedingsonderwerp: