Delen wordt gewaardeerd!
scheerset voor het scheren
Mannen en scheren

Voor veel mannen is het een dagelijkse bezigheid waarbij je zelden stilstaat. De meeste mannen scheren zich nat. Mes en schuim heben het gewonnen van het elektriche scheerapparaat.

Het voordeel van natscheren is dat het mesje de baardharen schuin en scherp afsnijdt, met een extra glad resultaat.
Hoe vroeger in de ochtend hoe beter. Je huid is dan meer ontspannen, waardoor het mesje er soepeler overheen zal glijden.

Droog scheren heeft als voordeel dat je niet aan je badkamer gebonden bent. Even snel scheren op je werk of in de file? Met een draadloos scheerapparaat ben je zo weer het heertje.


Nat scheren in stappen
Wees niet zuinig met het verwisselen van mesjes. Botte mesjes trekken de haren eerder uit dan dat ze ze afsnijden en dat kan leiden tot huidirritatie.


Sneetjes en wondjes

Het stukje aluin dat je grootvader gebruikte om kleine bloedingen te stelpen werk nog altijd prima!

Aluin is een zout dat zich bindt an de eiwitten van de beschadigde huid en deze doet samentrekken, waardoor de bloeding stopt.

Maar ook koud water en een tissue kunnen het bloeden meestal wel stelpen. Doe geen aftershave op het wondje, dat brandt erg!


Steeds meer mannen scheren schaamhaar

Steeds meer mannen scheren niet alleen hun gezicht, maar ook de rest van hun lichaam. Dat blijkt uit een onderzoek van drogisterijketen Kruidvat. scheren oksels, borsthaar, populair en sexy?

Vooral de schaamstreek en oksels zijn populair, zo blijkt uit een onderzoek over de scheergewoonten van de Nederlandse man dat de drogisterijketen hield onder ruim 900 mannen en vrouwen. Zoĺn 20 procent van de mannen scheert regelmatig zijn oksels en zijn kruis. Ruim de helft van de mannen geeft als reden dat ze er verzorgd uit willen zien. Bijna 30 procent geeft persoonlijke hygiŰne als reden.

SexyVrouwen zijn blij met deze ontwikkeling. Maar liefst 64 procent vindt het sexy als haar man zijn schaamstreek onthaart. Ruim de helft vindt het hygiŰnischer en 42 procent vindt het fijner tijdens de seks. Meer dan 40 procent de vrouwen vindt behaarde oksels vies.

Het scheren van borsthaar is een stuk minder populair. Slechts 10 procent van de mannen scheert de borst. Van de vrouwen vindt slechts 9 procent vindt gladgeschoren borst aantrekkelijk. Ruim de helft vindt borsthaar juist mannelijk.


Veel gestelde vragen over scheren
is het wegscheren van borsthaar ook populair?

Onderwerpen:

Gezond ouder worden en duurzame voeding gaan hand in hand.
Voedingsonderwerp: