Delen wordt gewaardeerd!
Seks en voeding


Seks is meer dan sport en lichaamsvocht uitwisselen.
een gezond seksleven draagt bij aan gezond ouder worden
Bevorderen seksuele activiteit: Intimiteit en het vermogen je in vertrouwen over te geven aan je seksuele verlangens. Doorbreek de sleur, Wees jezelf. Wees spontaan en niet langer dik of dun. Zie jezelf als een sensueel wezen, dit maakt je op zich al aantrekkelijker voor de ander.

Ga verder met je seksuele relatie dan het huis-, tuin- en keukennummertje en zoek meer seksuele diepgang. Duik niet meteen naar de seksorganen, maar start het voorspel eens met een liefdevolle blik en een innige omhelzing. Kies ervoor je partner eens op een ander niveau te ontdekken.

Als je voornemens bent seks te hebben met je partner, zorg dan voor een ontspannen omgeving waar je niet gestoord wordt. De kinderen even weg of een babysit, trek de bel uit, telefoon stil. Niets zo vervelend als gestoord te worden bij een vrijpartij.

Een erotisch sfeertje krijg je met rustige romantische muziek, brandende kaarsen, eterische olie, incense sticks (wierook). Doe eens iets geks. Prikkel de zintuigen en maak het libido wakker. Draag mooie, verleidelijke nachtkleding. Geef je partner eens een heerlijke massage, gebruik eens hulpmiddelen zoals lekker ruikende massageolie, een vibrator. Streel en plaag je partner eens met wat fruit: druiven, aardbeien, .....je seksuele fantasie.........

Besteed aandacht en tijd aan je partner, een regelmatig seksleven kan je leven met maar liefst 10 jaar verlengen. Lang leve de seks en erotiek.


Orgasme en de gezonde neveneffecten
ook elkaar masseren draagt bij aan een prettig en ontspannen gevoel
Een seksueel orgasme geeft je niet alleen een prettig gevoel, het zorgt ook voor de aanmaak van hersencellen.


Ontspanning
Een orgasme lijkt er voor te zijn 'gemaakt' om ons seksueel voort te planten. Seks is lekker, dus doen we graag aan seks en zo houden we bij seksuele voortplanting ons soort in stand.

Wetenschappers zijn er inmiddels achtergekomen dat een orgasme meer functies heeft. Zo zorgt het orgasme voor het vrijkomen van het hormoon oxytocine, ook wel het knuffelhormoon genoemd. Dit hormoon veroorzaakt een emotionele band in een relatie.

Daarbij werkt een seksueel hoogtepunt ontspannend. De bloedsomloop in het lichaam wordt versterkt en dat werkt stress verminderend.
Seks met een orgasme is het beste slaapmiddel.

Maar tijdens het seksuele hoogtepunt spelen er meer chemische processen in het hoofd af. Het ziet er naar uit dat orgasmen in staat zijn om hersencellen aan te maken. En dat stemt wetenschappers hoopvol.

Een onderzoek aan de Rijksuniversiteit in Groningen, december 2004, heeft dit uitgewezen. Voor het onderzoek zijn testpersonen gevraagd die bereid waren tijdens een PET-scan seks te hebben en klaar te komen. Een hele prestatie, want het orgasme moest binnen 40 seconden gebeuren.

Daarbij moesten de proefpersonen tijdens het seksuele hoogtepunt hun hoofd stil houden, en dat bleek vooral bij vrouwen bijna niet mogelijk te zijn. In het experiment werd gebruik gemaakt van radioactief water dat in de bloedbaan werd gespoten. Zodra het water in de hersenen zat, moest er binnen 40 seconden een PET-scan worden gemaakt.


Ziekten
Een verrassende uitkomst is ook dat de kleine hersenen (het cerebellum) zeer actief zijn tijdens een orgasme. Dat is nog nooit eerder aangetoond.

Waar de kleine hersenen voor dienen, zijn wetenschappers nog niet over uit. Het heersende idee is dat het cerebellum voornamelijk lichaamsbewegingen aanstuurt.
Maar bij vrouwen die een orgasme 'faken', en dus dezelfde bewegingen maken, was géén activatie in dat hersendeel zichtbaar. Dat is een aanwijzing dat de kleine hersenen eerder betrokken zijn bij emotionele controle.

Een Canadees onderzoek met muizen bracht nog meer aan het licht omtrent het orgasme-mysterie.

De neuroloog Sam Weiss deed onderzoek naar het hormoon prolactine, een stof die vrijkomt in de hersenen na het orgasme. Hij concludeerde dat prolactine verantwoordelijk is voor de aanmaak van nieuwe hersencellen.

Prolactine kan de oplossing zijn voor ziektes als Parkinson en Alzheimer.

Van dopamine is tevens bekend dat het in het brein vrijkomt en dat seksuele opwinding veroorzaakt.
Meer vervolgonderzoeken zou wellicht een eerste stap zijn richting 'orgasmepil'.


Advies: 2x per week klaarkomen

De Britse overheid geeft het advies “An orgasm a day, keeps the doctor away” De Britse gezondheidsdienst adviseren jongeren minimaal 2x in de week klaar te komen. Jongeren worden letterlijk aangespoord om te seksen of te masturberen.

“Net als het eten van 5 porties fruit en groenten per dag en een halfuurtje lichaamsbeweging zouden jongeren 2x per week een orgasme moeten hebben”, klinkt het. “Jongeren hebben evenveel recht op een goed seksleven als volwassenen.”


VRIJ VEILIG één pakje condooms!

Per 10 stuks inclusief verzendkosten Euro 1,90
Online verkoop: Stichting Jippy

Onderwerpen:
is dit mijn broek?

Gezond ouder worden en duurzame voeding gaan hand in hand.
Voedingsonderwerp: