Delen wordt gewaardeerd!
Stoppen met roken

Moeten we het er nog over hebben? Roken is slecht voor je gezondheid. Denk aan hart- en vaatziekten, longkanker, maar ook aan een intens grauwe huid.
Elk jaar stoppen 100.000 mensen definitief met roken. Stoppen met roken lijkt makkelijker dan het is, maar met de goeie hulpmiddelen moet het lukken.Stoppen met roken is ook nog eens goed tegen de stress!


Stoppen met roken: Nicotinevervangers

Andere hulp om te stoppen met roken
Directe gevolgen stoppen met roken

Dertienduizend rokers stopten etmaal

Bijna dertienduizend rokers hebben begin november 2006 de sigaret een etmaal laten liggen. Antirookorganisatie Stivoro en tien Gemeentelijke Gezondheidsdiensten (GGD's) beloonden hen daarvoor met een tijdschrift. Dat meldt Stivoro donderdag. Met de actie wilden de instanties laten zien dat stoppen met roken niet onmogelijk is.

Rokers moesten na afloop van het etmaal een vragenlijst invullen. Op basis van hun bevindingen kregen zij 'informatie op maat' om hen te helpen van hun verslaving af te komen.

Bijna 55 procent van de deelnemers weerstond de sigaret 24 uur lang. Bijna een kwart van de rokers had ook na 24 uur niet gerookt en meer dan de helft zei minder te hebben gerookt.
Onderwerpen:

Gezond ouder worden en duurzame voeding gaan hand in hand.
Voedingsonderwerp: