Delen wordt gewaardeerd!
Minder stress

Stress verhoogt je risico op hartziekten. Stress zet je lichaam onder druk, maar stress zorgt er ook voor dat je ongezonder gaat leven. Gestresseerde mensen eten namelijk meer fastfood, ze roken en drinken ook meer. Heb je stress, probeer dit dan op een gezonde manier te uiten door bijvoorbeeld te gaan sporten.


Klachten

Wat voel je eigenlijk als je te veel stress hebt? Lichamelijk gebeurt er van alles omdat het aantal stresshormonen (adrenaline en cortisol) te hoog is. Hierdoor kun je je onrustig voelen, vergeetachtig zijn en slecht slapen.

In een al drukke of emotionele zware periode, want waarom heb je anders stress, zijn deze klachten natuurlijk vervelend. Niks helpt stress te vergroten dan een nacht zonder slaap! Maar pas op. Deze signalen zijn natuurlijk een waarschuwing en dus is negeren juist datgene wat je niet moet doen.

Artikel over spanningshoofdpijn op www.preventievegezondheidszorg.com.


Stress signalen

Er zijn vier soorten stress signalen die je waarschuwen dat je even rustiger aan moet doen:Opgebrand

Overspannen ben je als je door de stress minder goed functioneert. Tijdsduur heeft daar niet zo veel mee te maken. De een wordt na maanden pas overspannen, de ander kan dat binnen een paar weken zijn.


Een ander verhaal in een burn out. Oftewel opgebrand zijn. Dat ben je als je jarenlang alle stress en spanningen en de daarbij behorende klachten negeert.

Eigenlijk is stress een soort roofbouw op je lichaam. En hoe meer je dat doet, hoe erger je klachten worden. Uiteindelijk zullen dan de meest gewone dagelijkse dingen zoals stofzuigen, even iemand bellen of boodschappen doen, steeds moeilijker worden. Vaak is het iets onbenulligs wat de bewuste druppel is voordat iemand echt ‘instort’.

Dat een burn out slecht voor je gezondheid is, of zelf gevaarlijk, blijkt uit het feit dat rust en tijd alleen niet voldoende zijn om te herstellen. Daar is professionele hulp bij nodig en een nodige verandering van levenswijze.


Cursus herkennen en voorkomen stress

Je kunt gratis de cursus Stres Herkennen en Voorkomen van het SOFIN downloaden.

Middels raadgevingen, voorbeeld tekeningen met ontspannings- en ademhalings-oefeningen, word je geleerd de spanning onder controle te houden. Want het vroegtijdig herkennen van stressverschijnselen en het leren nemen van maatregelen voorkomt langdurig ziekteverzuim en inkomensverlies.

Door deze gratis schriftelijke cursus te volgen kan je leven weer in balans worden gebracht.


10 tips voor het voorkomen van stress


Onderwerpen:

Gezond ouder worden en duurzame voeding gaan hand in hand.
Voedingsonderwerp: