Delen wordt gewaardeerd!
Verslaving: 'Een sigaretje, snuifje of glaasje'.

Mensen kunnen verslaafd raken aan:

De ene verslaving maakt meer kapot dan een andere verslaving. Dit hangt af van:


Verslaving: Roken en gezondheid

Roken is gevaarlijk en verslavend. Stoppen met roken kan erg moeilijk zijn, maar als u rookt, mag dit feit u er niet van weerhouden het te proberen.


Het roken van sigaretten veroorzaakt longkanker, hart- en vaatziekten, longemfyseem en andere ernstige aandoeningen onder rokers. Het is veel waarschijnlijker dat rokers ernstige ziekten zoals longkanker krijgen dan niet-rokers.


Een "veilige" sigaret bestaat niet. Rokers moeten steeds op de hoogte zijn van de gevaren van roken.


Alcoholverslaving Alcoholisme

Er is sprake van alcoholverslaving als je de controle over het alcohol drinken verliest, je gebruikt meer alcoholhoudende dranken dan je van plan was en het lukt je niet te stoppen met het drinken van alcohol. Je bent op dat moment alcoholist. Gevolg als je een poging neemt om een einde te maken aan je alcoholverslaving, een einde te maken aan je afhankelijkheid van alcohol: onthoudingsverschijnselen. Als je blijft toegeven aan je alcoholisme heb je steeds meer alcohol nodig om hetzelfde effect te krijgen. Je wordt beperkt in je dagelijkse functioneren.


Onthoudingsverschijnselen bij alcoholisme
Overmatig transpireren, versnelde hartslag, trillende handen, slapeloosheid, braken, onrust, angst.


Alcohol detox
Als je als alcoholist stopt met het drinken van alcholhoudende dranken krijg je een periode met onthoudingsverschijnselen. Je lichaam ontdoet zich van giftige stoffen veroorzaakt door overmatig alcoholgebruik.


Stoppen met alcoholgebruik
Er zijn diverse online behandelingen mogelijk:

Onderwerpen:

Gezond ouder worden en duurzame voeding gaan hand in hand.
Voedingsonderwerp: