Delen wordt gewaardeerd!
Gezonde kruiden en het effect op je gezondheid
Bloedarmoede: rozemarijn. De blaadjes van de rozemarijn bevatten veel ijzer.


'Voedingspiramide' nog niet op de schop!!!
6 september 2014 Complex, achterhaald, op maat van de landbouwindustrie, ... de actieve voedingsdriehoek heeft de afgelopen dagen heel wat naar het hoofd geslingerd gekregen. En dat is jammer. Zeker omdat niemand nog door de bomen het bos ziet als het over gezonde voeding gaat.

Gelukkig bestaat er 1 grondregel waarover iedereen het wel eens is: eet met mate en varieer, kies zo veel mogelijk voor onbewerkte producten zoals groenten en fruit, en beweeg voldoende.
Voedingsdriehoek

Elk voedingsmiddel levert een aantal voedingsstoffen, maar één voedingsmiddel levert echter nooit alle vereiste voedingsstoffen.


In de actieve voedingsdriehoek vind je 8 groepen die elk hun aandeel leveren aan een gezonde levensstijl. Het topje van de actieve voedingsdriehoek, de restgroep,staat voor beweging.


Naast een goede voeding is ook bewegen een belangrijk onderdeel van de actieve voedingsdriehoek. voedingsdriehoek: In de actieve voedingsdriehoek vind je 8 groepen die elk hun aandeel leveren aan een gezonde levensstijl. Het topje van de actieve voedingsdriehoek, de restgroep,staat voor beweging.

Wat is de voedingspiramide? - Explania


Er is niks tegen een patatje, als je het maar met mate doet

Onderwerpen:

Gezond ouder worden en duurzame voeding gaan hand in hand.
Voedingsonderwerp: