Delen wordt gewaardeerd!
Zacht fruit super gezond

Zacht fruit zoals aardbeien, bramen, frambozen en bessen ligt in de zomermaanden volop in de winkels. Sla je slag, want juist deze fruitsoorten zijn heel gezond!


Zacht fruit is rijk aan vezels, anti-oxidanten en vitamine C. Aardbeien bevatten per 100 gram 60 mg vitamine C, daarmee relatief meer vitamine C bevattend als een sinaasappel.


Driekwart van de Nederlanders koopt wel eens zacht fruit. Gemiddeld eet de Nederlander 3 kilo zacht fruit per jaar, waarvan het overgrote deel bestaat uit aardbeien. AGF-promotie is een campagne gestart om de zachte fruitsoorten meer onder de aandacht te brengen.

Voor lekkere recepten, zoals wraps, smoothies en salades kun je terecht op www.frissfruit.nl


Dieettips voor het behoud van een gezonde hersenfunktie

Als we ouder worden, wordt ons brein minder kwiek. Help de hersenen gezond te houden door bepaalde dieettips te volgen, deze zorgen ook voor een betere concentratie tijdens een lange werkdag.
Kaas verlaagt het risico op diabetes type 2

25-07-2012 Wetenschappers hebben ontdekt dat het eten van twee plakken kaas per dag het risico op diabetes type 2 verlaagt met 12 procent. De onderzoekers keken naar het voedingspatroon van 16.800 gezonde volwassenen en 12.400 patiŽnten met diabetes type 2 in 8 verschillende Europese landen.


Uit de studie, gepubliceerd in American Journal of Clinical Nutrition, blijkt dat wie dagelijks 55 gram kaas eet 12 procent minder kans loopt op het krijgen van diabetes type 2. Hetzelfde geldt voor mensen die dagelijks 55 gram yoghurt eten.


Diabetes type 2 wordt ook wel ouderdomsdiabetes genoemd, hoewel diabetes type 2 ook steeds meer voorkomt bij jongere mensen.


Fruit goed voor cholesterol

Mensen die veel fruit eten lijken minder vaak een verhoogd cholesterol te hebben. Dat blijkt uit een enquÍte onder de bezoekers van GezondheidsNet.nl.


Het voedingspatroon van de ondervraagden bleek een belangrijke voorspellende factor te zijn voor de hoogte van hun cholesterolgehalte. Mensen met een verhoogd cholesterol bleken naar verhouding meer alcohol (vaker 6 tot 15 glazen per week) te drinken, minder fruit te eten en vaker in vloeibare bak- en braadproducten dan in olie te bakken.
Daar tegenover staat dat mensen met een verhoogd cholesterol wel meer magere zuivelproducten nuttigen.Gezonde voeding - Explania
Onderwerpen:

Gezond ouder worden en duurzame voeding gaan hand in hand.
Voedingsonderwerp: