Delen wordt gewaardeerd!
Waarom voedingssupplementen?
Waarom voedingssupplementen?
Over het algemeen genomen krijgen we in Nederland de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitaminen en mineralen via het dagelijkse voedsel in ons lichaam. Het hele jaar door zijn er veel fruit- en groentesoorten verkrijgbaar, waardoor variatie mogelijk is.

Echter er zijn omstandigheden waaronder tekorten kunnen ontstaan. Milieuvervuiling, niet dagelijks een uitgebalanceerde maaltijd nuttigen, sporten, drukke werkzaamheden, roken, herstelperioden na ziekten, diėten, verslavingen, stress, geen geregeld leefpatroon.

Tekorten kunnen we op een goede manier aanvullen door voedingssupplementen te gebruiken.

Verder zijn er voedingssupplementen die voor een specifiek doel gebruikt worden zoals het reinigen van de darmen, het reinigen van de lever, vaten reinigen, energieverrijkend, cholestorol-verlagend, tegen hoge bloeddruk, snellere genezing van wonden, gewichtsproblemen, hart- en vaatziekten.

Wanneer we ons lichaam niet voorzien van alle juiste voedingsstoffen, zijn we niet altijd gezond en kunnen we niet goed functioneren.


Wat zijn voedingssupplementen?

Voedingssupplementen zijn pillen, capsules, tabletten, poeders, drankjes of druppels die allemaal bedoeld zijn om bepaalde stoffen, die goed voor ons lichaam zijn, in voldoende mate binnen te krijgen.

Voedingssupplementen zijn bedoeld als aanvulling op het voedsel, niet als vervanging! Zo zijn er voedingssupplementen die extra vitamine, extra mineralen, of een combinatie (multi) bevatten . Er zijn preparaten die gericht zijn op een specifieke doelgroep: renners, krachtsporters, duursporters.

Ook zijn er middelen met ingrediėnten die diverse heilzame effecten bieden.


Voor wie zijn voedingssupplementen een must?
Voor wie zijn voedingssupplementen een must?
Mensen die baat kunnen hebben bij voedingssupplementen met extra vitamines en mineralen zijn onder meer:


Zijn voedingssupplementen zinvol of niet?
Zijn voedingssupplementen zinvol of niet
Gebruik van voedingssupplementen is zeker zinvol, echter men moet geen al te snelle resultaten willen.

Inname dien je een tijdje vol te houden, in het begin een hogere dosis en na de aangegeven termijn een lagere onderhoudsdosis.

De resultaten zullen positief beļnvloed worden als de gehele leefwijze gezonder is met name voldoende beweging, niet roken, gezonde en afwisselende voeding, voldoende water drinken (minimaal 2 liter per dag), vermijd stress.


Vitaminepillen vergroten de kans op kanker

Vitaminepillen neem je, omdat je denkt dat het gezond is, maar steeds meer onderzoeken bewijzen het tegendeel. Een nieuwe meta-analyse lijkt nu zelfs uit te wijzen dat voedingssupplementen de kans op kanker vergroten in plaats van verkleinen.In 2006 bleek al uit een studie dat vrouwen die extra foliumzuur namen, een 20 procent grotere kans hadden op borstkanker. Mannen die te veel vitamine E-supplementen innemen, bleken ook een verhoogd risico op kanker te hebben. Volgens één onderzoek zou de kans op prostaatkanker zelfs verdubbelen. En vrouwen, die multivitaminepillen slikken, zouden bijna 20 procent vaker borstkanker ontwikkelen.Onderwerpen:

Gezond ouder worden en duurzame voeding gaan hand in hand.
Voedingsonderwerp: