Delen wordt gewaardeerd!
Persoonlijke hygiëne: Borsten en billen

De dunne huid van vrouwelijke borsten kun je het beste schoonmaken met water en zeep of met een milde gezichtsreiniging. Om de huid van borsten stevig te houden masseer je ze met een zachte olie. De huid van je borsten raakt door de massage goed doorbloed en wordt zo steviger.


Om billen mooi en zacht te houden smeer je ze lekker in. Wil je ze echt verwennen? Dan geef je je billen een masker. Daarvoor gebruik je een lichaamsmasker dat afvalstoffen snel afvoerd en je bloedsomloop verbeterd. En daar wordt de huid van je billen weer lekker stevig van.


Vrouw en seksuele hygiëne

Iedere vrouw heeft afscheiding vanuit de schede (vagina): witte vloed. Het dient ervoor om de schede soepel en schoon te houden. De afscheiding is kleurloos of wit, jeukt niet en heeft geen nare geur.


De hoeveelheid afscheiding verschilt per persoon. Net als met zweten, zal de ene vrouw meer afscheiding hebben dan de andere. Ook de periode in de maand is van invloed: midden tussen twee menstruaties in is er de meeste afscheiding. Vlak voor en vlak na de menstruatie is er minder afscheiding en zal het ook minder helder (doorzichtig) zijn, tot witgeelachtig toe.

Baarmoederhalskanker wordt onder meer veroorzaakt door het seksueel overdraagbare HP-virus. Jaarlijks lopen zeshonderd vrouwen baarmoederhalskanker op. Ongeveer tweehonderd tot 250 patiŽnten overlijden aan baarmoederhalskanker.


Baarmoederhalskanker kan effectiever worden opgespoord. Door de cellen van een uitstrijkje uit de baarmoederhals genetisch te onderzoeken, kan een betrouwbaarder diagnose worden gesteld.


Preventie en voorkomen van baarmoederhalskanker
Uit onderzoek naar het vaccin Gardasil blijkt dat als meisjes die nog niet seksueel actief zijn worden ingeŽnt, zij beschermd worden tegen 99 procent van de mogelijke infecties met hpv. Voor jonge vrouwen die minder dan vijf seksuele partners hebben gehad, betekent het vaccin een bescherming tegen 44 procent van de infecties.
Vanaf september 2009 krijgen alle meisjes vanaf twaalf jaar prikken tegen baarmoederhalskanker. De vaccinatie is opgenomen in het rijksvaccinatieprogramma, heetgeen betekent dat het vaccin gratis is.


Met een eenvoudige test op basis van azijn heeft men in het Tata Memorial Hospital in Mumbai India het aantal doden als gevolg van baarmoederhalskanker met bijna een derde omlaaggebracht. De baarmoederhals wordt bij de test ingesmeerd met verdunde azijn, die abnormale cellen korte tijd van kleur doet veranderen. Het onderzoek sedert 1998 laat resultaten zien dat het aantal doden als gevolg van baarmoederhalskanker dankzij de test is afgenomen met 31 procent.

TIP: VRIJ VEILIG één pakje condooms!
Per 10 stuks inclusief verzendkosten Euro 1,90
Online verkoop: Stichting Jippy

Dubbel voordeel: vermager en verklein risico op kanker

Vrouwen met overgewicht of obesitas die minstens vijf procent van hun lichaamsgewicht verliezen, kampen minder met een type van infectie die in verband met kanker wordt gebracht.


De resultaten tonen aan dat vrouwen die diŽten, meer sporten en gewicht verliezen 42 procent minder van het C-reactief proteÔne in hun bloed hadden. Dit is een teken van infecties, ook nam het niveau van interleukine-6, een belangrijke stof die in verband met kanker wordt gebracht, met 23 procent af op een jaar tijd. De vorsers bestudeerden het gewicht van 439 dames met overgewicht of obesitas die al hun menopauze hadden doorgemaakt.


Vet De deelnemers volgden gedurende een jaar een caloriearm dieet of sporten meer. Iedereen moest zo 10 procent van hun lichaamsgewicht kwijtspelen. Wie minder at, maar niet ginig sporten, zag het niveau van infecties in dezelfde mate dalen als wie minder at en meer sportte. Door enkel meer te bewegen, krijg je dit effect niet. Dit resultaat verrast McTiernan niet. Het verlies van vet blijkt essentieel voor je gezondheid te zijn.


Infecties en kanker "Zowel obesitas als infecties werden in verband gebracht met verschillende types van kanker als darm-, pancreas- en niertumoren", aldus professor Anne McTiernan. Ongeveer een kwart van de kwaadaardige gezwellen zijn een gevolg van een passieve levensstijl en een abnormaal hoog lichaamsgewicht." De afname van ontstekingen als gevolg van het gewichtsverlies was hoger dan wat medicatie zou kunnen veroorzaken, aldus McTiernan. Onderzoekers geloven dat infecties schade kunnen veroorzaken aan de weefsels en organen in het lichaam. Dit is schade die kan leiden tot de ontwikkeling van tumoren.


Gezond vermageren Afvallen is niet alleen goed om het risico op kanker te beperken, maar het helpt ook andere chronische ziekten te voorkomen als hartaandoeningen. McTiernan zegt dat het realistisch is voor vrouwen om 1 kilo per week te verliezen, zo kun je op een half jaar tijd 10 procent van je lichaamsgewicht verliezen.


Diabetes beÔnvloedt seksleven vrouw

Vrouwen met diabetes zijn net zo geÔnteresseerd in seks als vrouwen zonder de aandoening, maar ze zijn veel vaker ontevreden over hun seksleven. Dat blijkt uit onderzoek van de University of California, San Francisco.


Uit hetzelfde onderzoek bleek dat vrouwen die insuline spuiten voor de diabetes meer risico lopen op specifieke complicaties die samenhangen met lubricatie (nat worden) en het orgasme. De studie is gepubliceerd in het tijdschrift Obstetrics and Gynecology.Onderwerpen:

Gezond ouder worden en duurzame voeding gaan hand in hand.
Voedingsonderwerp: