Delen wordt gewaardeerd!
Winter en bewegen
winters weer, vorst en kou
Blijf bewegen! Tijdens de winter zijn we beduidend minder soepel dan in de zomer. De oorzaak is simpel. Door kou, wind en regen blijven we eerder binnen waardoor we minder bewegen en onze spieren en gewrichten onvoldoende worden gesmeerd. Hoe vreemd het misschien ook klinkt, vooral bij stijfheid van de spieren is het belangrijk om actief te blijven. Kom dus in actie! Kom uit je luie stoel en maak eens een wandeling in de frisse buitenlucht. Als je naderhand weer lekker in je warme stoel gaat zitten voelt deze nog beter aan.

Onderzoek toont aan dat het maken van een 30 minuten durende ochtendwandeling de kans op infecties met maa rliefst 80% vermindert.


Hoe ga je in de winter de kou te lijf?Meer tips voor een gezonde winterWinters weer en huidverzorging

Doordat overal de verwarming aan staat, ook in de auto, droogt je huid veel sneller uit. Daarom drink ook in de winter voldoende water, smmer je handen met een voedende handcrŔme en gebruik een lippenbalsem. Ook de rest van je lichaam kan een extra insmeerbeurt gebruiken.
Extra huidverzorging tijdens de wintermaanden


Voorkom een winterdepressie
 • Elke dag voor 8 uur opstaan maakt het makkelijker voor je biologische klok om de tijd in de gaten te houden en je lichaam wakker te maken.
 • Ga naar buiten, ook al regent het. Overdag buiten lopen, bijvoorbeeld met de hond geeft nog altijd meer licht dan een lamp binnen.
 • Zorg dat je elek morgen ontbijt. De spijsvertering gaat werken, het lichaam komt op gang, de slaap verdwijnt.
 • Mocht je de verwarming thuis vaak hebben aanstaan,
 • Drink dan genoeg, om te voorkomen dat je lichaam uitdroogt.
 • Ga buiten bewegen, je krijgt er als extra ook nog mer daglicht bij. Tevens maak je endorfine aan, niet voor niets het gelukshormoon genoemd.


 • Onderwerpen:

  Gezond ouder worden en duurzame voeding gaan hand in hand.
  Voedingsonderwerp: