Delen wordt gewaardeerd!
Wat is zorgverzekering 2013?

De basisverzekering is een door de Nederlandse overheid verplichte zorgverzekering voor iedereen die in Nederland woont.

Buiten de basisverzereking zijn er verschillende aanvullende verzekeringen. Er is een keuze tussen pakketten met een betere tandartsverzekering, ben je slechtziend, ben je aangewezen op hulpmiddelen....zo zijn er aanvullende verzekeringen met specifieke wensen voor iedereen.


Zorgverzekeringen vergelijken

Als je zorgverzekeringen nmet elkaar gaat vergelijken doe dat dan niet alleen met de prijs. Maar vergelijk ook de dekkingen, vergoedingen, voorwaarden. Met name het aanvullende deel zal per zorgverzekering verschillen.


Specifieke groepen

Voor specifieke groepen zijn zorgverzekeraars die er speciale zorgverzekeringen voor hebben: gezinnen, stellen, singles, jongeren, ouderen, leeftijdsafhankelijke en studenten.


Overstappen naar een andere zorgverzekering

Eenmaal per jaar mag je wisselen van zorgverzekering. Per 1 januari van elk jaar kun je wijzigen van zorgverzekering echter moet je je huidige verzekering wel opzeggen voor 31 december van het lopende jaar. Tot 31 januari van het komende jaar kun je een nieuwe zorgverzekering aanvragen.


Collectieve verzekeringen

Gemeenschappelijk afsluiten van een zorgkostenverzekering kan kortingen opleveren. Er zijn collectieve verzekeringen via werkgevers, verenigingen, en ledenorganisaties. Het aantal verzekerden zonder collectieve korting is gedaald tot onder de 30%. Ook via internet vindje zorgverkeringen met korting: deze ziektekostenverzekeringen bieden je een online verzekering aan, onder andere je declaraties dien je via internet in te dienen.
Onderwerpen:

Gezond ouder worden en duurzame voeding gaan hand in hand.
Voedingsonderwerp: